Jump to content

ADHD:ta sairastava työkaveri käyttää rauhoittavia töissä kun hermot ei kestä muuten - syytä huoleen?


Recommended Posts

Hei!

Kysymys tulikin tuossa otsikossa esille. Tilanne on siis se, että työkaverinani on eräs henkilö lähihoitajana jolla on selkeästi ADHD ja käyttää rauhoittavia töissä kun hän ei kestä tiettyjä osastoja työpaikallani vanhustenhoidossa. Hän säheltää ympäriinsä kuin hurrikaani ilman niitä rauhoittaviakin, niin huoleni on että mihin hän "pystyy" kun jakaa vaikka lääkkeitä vanhuksille tai antaa niitä suoraan vanhuksille. En ihmettelisi mikäli lääkkeet menisivät väärin, syö hän rauhoittavia tai ei.

Onko tässä syytä pelätä potilasturvallisuuden puolesta ja mitä kannattaisi tehdä asialle? Motiivini ei missään nimessä ole savustaa tätä henkilöä pois talosta jonkun keksityn valheen takia, ainoastaan taata potilasturvallisuus.

Link to post
Share on other sites

ADHD diagnoosin saaneet aikuiset syövät useinkin lääkkeitä (mm. Cocerta) joiden avulla he selkiyttävät maailmaansa ja pystyvät keskittymään paremmin. 

Lääkitys ylläpitää toimintakykyä ei häiritse sitä. Oletko varma, ettei kyse ole tämänkaltaisesta lääkityksestä? Oletko ylipäätään aidosti tietoinen, että hänellä on ADHD?

Muuten olen kyllä samoilla linjoilla Oskun kanssa. Mikäli on syytä epäillä tai on näyttöä siitä ettei työkaveri pärjää työssään, asia tulisi käsitellä lähiesimiehen kanssa. Toki hänkään ei sinulle ala kyseisen henkilön lääkitystä tai diagnooseja selittelemään :-)

  • Tykkää 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...