Jump to content
MAINOS

Norjan hoitajien ammattinimikkeet suomeksi


Guest Sipe

Recommended Posts

Heippa,

Osaisiko joku selvittää näitä Norjan ammattinimikkeitä, mitä ne lähinnä vastaa Suomessa: vernepleier, medarbeider,helsefagarbeider, miljøarbeider. Pitääkö paikkaansa, että lähihoitajan tutkinnolla voisi työskennellä vernepleierinä, jos on hakenut laillistamisen vernepleieriksi?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Siis oletko saanut vernepleierin laillistuksen lähihoitajan papreilla? Kuulostaa uskomattomalta, kun kyseessä on kuitenkin bachelor-tason koulutus yliopistossa. Vernepleieriä vastaavaa ammattinimikettä ei Suomessa ole, vaan kyseessä on jotakin sairaanhoitajan ja sosionomin välistä. Työskentelevät esim. vanhainkodeissa, kehitysvammaisten kanssa ja psyk. puolella.

Helsefagarbeider on lähinnä Suomen lähihoitajaa, toisen asteen tutkinto. Miljøarbeiderit ovat monesti ihan kouluttamattomia ainakin psyk puolella. Medarbeider kuulostaa samalta, mutta en ole sellaiseen törmännyt. Assistent-nimikkeellä kulkevat yleensä kouluttamattomat esim. vanhainkodeissa.

Link to comment
Share on other sites

Ei mulla ole vernepleierin oikeuksia, enkä ole hakemassakaan. Joskus kuitenkin olen asiaa ihmetellyt, kun joku aikoinaan Norjassa ollut puhui, että tämä saattaisi olla mahdollista. Asiaa ei silloin ehditty sen paremmin jutella. Itselle on ollut epäselvää, että mitä vernepleier vastaisi Suomessa tai ylipäätään tämän työnkuva. Mielenkiinnosta kyselin asiaa, kun katselin vapaita työpaikkoja.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...