Jump to content
 
Vieras: Sipe

Norjan hoitajien ammattinimikkeet suomeksi

Recommended Posts

Vieras: Sipe

Heippa,

Osaisiko joku selvittää näitä Norjan ammattinimikkeitä, mitä ne lähinnä vastaa Suomessa: vernepleier, medarbeider,helsefagarbeider, miljøarbeider. Pitääkö paikkaansa, että lähihoitajan tutkinnolla voisi työskennellä vernepleierinä, jos on hakenut laillistamisen vernepleieriksi?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Mats

Siis oletko saanut vernepleierin laillistuksen lähihoitajan papreilla? Kuulostaa uskomattomalta, kun kyseessä on kuitenkin bachelor-tason koulutus yliopistossa. Vernepleieriä vastaavaa ammattinimikettä ei Suomessa ole, vaan kyseessä on jotakin sairaanhoitajan ja sosionomin välistä. Työskentelevät esim. vanhainkodeissa, kehitysvammaisten kanssa ja psyk. puolella.

Helsefagarbeider on lähinnä Suomen lähihoitajaa, toisen asteen tutkinto. Miljøarbeiderit ovat monesti ihan kouluttamattomia ainakin psyk puolella. Medarbeider kuulostaa samalta, mutta en ole sellaiseen törmännyt. Assistent-nimikkeellä kulkevat yleensä kouluttamattomat esim. vanhainkodeissa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Sipe

Ei mulla ole vernepleierin oikeuksia, enkä ole hakemassakaan. Joskus kuitenkin olen asiaa ihmetellyt, kun joku aikoinaan Norjassa ollut puhui, että tämä saattaisi olla mahdollista. Asiaa ei silloin ehditty sen paremmin jutella. Itselle on ollut epäselvää, että mitä vernepleier vastaisi Suomessa tai ylipäätään tämän työnkuva. Mielenkiinnosta kyselin asiaa, kun katselin vapaita työpaikkoja.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×