Jump to content
Vieras: tiitiäinen

tuntityöntekijän sairasloma

Recommended Posts

Vieras: tiitiäinen

Hei hoitsut:) Työpaikallani nousi tänään keskustelun aiheeksi sairasloma-ajan palkka. Työpaikalla on paljon lähihoitajia, jotka ovat tuntityöntekijöitä eli keikkalaisia. Nyt ollaan hieman erimieltä sairausajan palkasta. Kuinka on lain mukaan asia, jos tuntityöntekijä on laitettu listalle työntekijäksi, vaikka ti-ke-to päivät ja sairastuu tiistaiaamuna eikä pääse töihin. Saako hän sairasloma- ajan palkan noilta päiviltä?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Saa.

https://www.tehy.fi/fi/apua/sairausloma/sairausajan-palkan-maara

Lainaa

Sairausajan palkan määrä

Kuukausipalkkaisella työntekijällä on oikeus saada sairausajalta täysi kuukausipalkkansa kaikkine kiinteine palkanosineen.

Tuntipalkkaiselle työntekijälle

yksityisellä puolella palkka maksetaan sen mukaan, miten tunteja olisi ollut, jos työntekijä ei olisi ollut sairaana.

kunnalla sairauspäivä korvataan tuntityöntekijälle päiväpalkkana, jos palvelusuhde oli jo alkanut ja hänellä on vielä oikeus palkkaan sairausajalta.

Mitä täydellä palkalla tarkoitetaan, vaihtelee hieman työehtosopimuksittain. Kunta-alalla, noudatettaessa Avainta ry:n työehtosopimusta tai ensihoitopalvelualan työehtosopimusta sairausajan palkkaa korotetaan sunnuntaityön suhteellisella osuudella.

Tämä tarkoittaa, että lasketaan, kuinka suuren osan työntekijän ansioista sunnuntailisät muodostavat. Yleensä laskenta tehdään lomanmääräytymisvuosittain. Lasketaan siis, kuinka monta prosenttia sunnuntailisät olivat työntekijän varsinaisesta kuukausipalkasta huhtikuun ja maaliskuun välisenä aikana. Tällä prosentilla korotetaan sairausajalta maksettavaa palkkaa.

Terveyspalvelualalla ja yksityisellä sosiaalipalvelualalla sairausajan palkassa huomioidaan myös ilta-, yö- ja lauantailisät, joiden osuus maksetaan joko vahvistetun työvuoroluettelon tai pitkän aikavälin keskiarvon mukaan.

 

Muokattu - kahvikuppi_

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
November

KVTES:ssä vaaditaan, että palvelussuhde on ehtinyt alkaa, kuten ylläolevassa lainauksessa todetaan. Eli jos työsopimus alkaa tiistaina, joka on ensimmäinen saikkupäivä, ei työntekijä saa mitään. Jos taas sopimus alkaa maanantaina ja työntekijä on ollut sen päivän töissä, tiistaina alkava sairausloma on palkallinen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Helpoitehan näihin vastailisi jos aloittajat kertoisi aina missä on töissä ja mikä työehtosopimus on käytössä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Telaketju

yhden krran keikkalaisena lähdin kotiin kesken vuoron,siihen loppui Seuren palkan maksu. soittelin perään ja sanoivat että maksavat vain tehdystä työstä,tai pitää hakeutua lääkäriin ,jonka myöntmällä todistuksella saa 50% palkasta.

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Saikku

Itse olen kuukausipalkkalainen sekä vakituisessa työsuhteessa, kvtesiä noudatetaan. Onko oikeesti mahdollista että ylityöni (5h) hävisivät sairausloman alle?!  

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...