Jump to content
MAINOS

tuntityöntekijän sairasloma


Guest tiitiäinen

Recommended Posts

Guest tiitiäinen

Hei hoitsut:) Työpaikallani nousi tänään keskustelun aiheeksi sairasloma-ajan palkka. Työpaikalla on paljon lähihoitajia, jotka ovat tuntityöntekijöitä eli keikkalaisia. Nyt ollaan hieman erimieltä sairausajan palkasta. Kuinka on lain mukaan asia, jos tuntityöntekijä on laitettu listalle työntekijäksi, vaikka ti-ke-to päivät ja sairastuu tiistaiaamuna eikä pääse töihin. Saako hän sairasloma- ajan palkan noilta päiviltä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Saa.

https://www.tehy.fi/fi/apua/sairausloma/sairausajan-palkan-maara

Lainaa

Sairausajan palkan määrä

Kuukausipalkkaisella työntekijällä on oikeus saada sairausajalta täysi kuukausipalkkansa kaikkine kiinteine palkanosineen.

Tuntipalkkaiselle työntekijälle

yksityisellä puolella palkka maksetaan sen mukaan, miten tunteja olisi ollut, jos työntekijä ei olisi ollut sairaana.

kunnalla sairauspäivä korvataan tuntityöntekijälle päiväpalkkana, jos palvelusuhde oli jo alkanut ja hänellä on vielä oikeus palkkaan sairausajalta.

Mitä täydellä palkalla tarkoitetaan, vaihtelee hieman työehtosopimuksittain. Kunta-alalla, noudatettaessa Avainta ry:n työehtosopimusta tai ensihoitopalvelualan työehtosopimusta sairausajan palkkaa korotetaan sunnuntaityön suhteellisella osuudella.

Tämä tarkoittaa, että lasketaan, kuinka suuren osan työntekijän ansioista sunnuntailisät muodostavat. Yleensä laskenta tehdään lomanmääräytymisvuosittain. Lasketaan siis, kuinka monta prosenttia sunnuntailisät olivat työntekijän varsinaisesta kuukausipalkasta huhtikuun ja maaliskuun välisenä aikana. Tällä prosentilla korotetaan sairausajalta maksettavaa palkkaa.

Terveyspalvelualalla ja yksityisellä sosiaalipalvelualalla sairausajan palkassa huomioidaan myös ilta-, yö- ja lauantailisät, joiden osuus maksetaan joko vahvistetun työvuoroluettelon tai pitkän aikavälin keskiarvon mukaan.

 

Link to comment
Share on other sites

KVTES:ssä vaaditaan, että palvelussuhde on ehtinyt alkaa, kuten ylläolevassa lainauksessa todetaan. Eli jos työsopimus alkaa tiistaina, joka on ensimmäinen saikkupäivä, ei työntekijä saa mitään. Jos taas sopimus alkaa maanantaina ja työntekijä on ollut sen päivän töissä, tiistaina alkava sairausloma on palkallinen.

Link to comment
Share on other sites

Helpoitehan näihin vastailisi jos aloittajat kertoisi aina missä on töissä ja mikä työehtosopimus on käytössä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

yhden krran keikkalaisena lähdin kotiin kesken vuoron,siihen loppui Seuren palkan maksu. soittelin perään ja sanoivat että maksavat vain tehdystä työstä,tai pitää hakeutua lääkäriin ,jonka myöntmällä todistuksella saa 50% palkasta.

 

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

Itse olen kuukausipalkkalainen sekä vakituisessa työsuhteessa, kvtesiä noudatetaan. Onko oikeesti mahdollista että ylityöni (5h) hävisivät sairausloman alle?!  

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...