Jump to content
 
Vieras: Ihmettelijä

Xeplion-injektio

Recommended Posts

Vieras: Ihmettelijä

Esimerkkitapaus.: Skitsofreenikko, jonka lääkehoito hoitajien takana. Hakee siis lääkkeensä joka päivä aamuin illoin hoitajalta. Asuu palveluasunnossa. Skitsofrenian hoidossa käytössä Xeplion 150mg-injektio kuukausittain. Hinta rapiat 600 euroa. Risperidoni p.o. tulisi n. 500 euroa halvemmaksi. Lähdekirjallisuuden mukaan xeplionindikaatioina mainitaan vain huono hoitomyöntyvyys ja toistuvat psykoosijaksot. Ensimmäinen ei voi toteutua, kun lääkkeet hoitajien antamana, jälkimmäinen osalta psykoosijaksoja ei ole ole ollut vuosiin. Risperidoni vaihdettiin potilaan vaatimuksesta xeplioniin pari vuotta sitten. Kirjallisuuden mukaan xeplion ei eroa teholtaan ja sivuvaikutusprofiililtaan risperidonista, onhan se tuon aktiivinen metaboliitti. Lääkärin määrätessä lääkkeitä käsittääkseni kolme tärkeintä muuttujaa ovat, turvallisuus, tehokkuus ja taloudellisuus. Risperidoni p.o. täyttäisi kaikki ehdot, xeplion vain kaksi ensimmäistä. Hölmöläisten hommaltahan tämä vaikuttaa. Tässäkin tapauksessa rahoitetaan 6000 eurolla vuodessa Janssen-Cilagia aivan perusteetta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Torlohka

Jos pääministeri sais määrätä, niin se annettais kultapiikillä ja myös sukulaisille. Ja se vasta kallista olisikin (terveisiä yövorosta)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Kunkku

Potilasta jututtaa, jos hän kokee jollain tavoin injektiot ikävinä, niin lääkärille viestiä että potilas pitää kuukausittaisia injektioita ikävänä... Niin po. annosteluhan onnistuisi.

Muokattu - Kunkku

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: ihmettelijä

Lääke nimenomaan vaihdettiin potilaan vaatimuksesta. Ei siinä jutustelut auta. Tiedän potilaan tuntien, että taustalla on ajatus, että xeplionin on otava parempi lääke, koska se maksaa niin paljon. Kysymys onkin, missä määrin näitä lääkkeitä oikein määrätään potilaan mielituntemusten mukaan, pahimmassa tapauksessa lääkärin sidonnaisuuksien mukaan. Xeplionin Kelakorvaukset ovat huimassa nousussa. Jo nyt puhutaan miljoonista euroista vuodessa. Tämä ei ole muuta kuin lääkeyhtiön rahastusta patenttikikkailulla, ja siihen leikkiin ei lääkärien tulisi lähteä, vaikka potilaasta olisikin "hirmu kivaa" saada se markkinoiden uusin ja kallein lääke.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: ihmettelijä

Siis vaikka lääkitys onkin toteutettava yhteisymmärryksessä potilaan kanssa ja lääkitys sorvataan potilaan tilaa ja tuntemuksia seuraten, ei näissä nyt ihan täydellistä valinnan vapautta voi olla, etenkin silloin, kun kyseessä on käytännössä sama lääke. Hinta vain kymmenkertainen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
vss85

Meillä myös jatkuvaa säätöä näiden mielen lääkkeiden kanssa. Siihen soppaan kun laitetaan sopivasti persoonallisuushäiriöinen päihdeaddikti, joka ei kestä minkäänlaista arjen ongelmaa ilman "lääkettä", niin vot. Lääkityksen dokumentointi vuosien varrelta on pitkä kuin nälkävuosi. Laskin erään tällaisen työtävieroksuvan nuorehkon päihdetaustaisen skitsofreenikon ( sairaus hyvin remissiossa) palveluasumisen vuosikustannukset  yhteiskunnalle ja tulos oli vaatimattomat 80 000 euroa. Kerran vuodessa käydään vähän ulkomailla  ja lämmin ruoka tulee kolme kertaa päivässä ja puhelin pitää tietenkin olla se kallein iPhone, eikä vielä vuosien jälkeen edes pyykinpesukonetta osata ( HALUTA) käyttää yksin, puhumattakaan, että jalat kantaisi käydä itse asioilla. Dokaamaan, kun lähdetään, niin sitten ne kantaa. Samaan aikaan saa lukea mediasta mielenterveysongelmaisten huonosta hoidosta noin ylipäätään. Toisaalta, ei tuo esimerkkitapauskaan mitään hoitoa ole, laiskuutta se on, kaikilta osapuolilta, joka tulee tiensä päähän, kun rahat loppuvat. Sitten päästään taas asian ytimeen, tosiasialliseen kuntoutukseen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: kisu78

Aiheuttaako xeplion 75mg jatkuvaa päänsärkyä?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×