Jump to content
MAINOS

Erikoinen lääkepoikkeama


Vieras: Kurnauskis

Recommended Posts

Vieras: Kurnauskis

Saattohoidossa olevalle asukkaalle menee tarvittaessa huumausaineeksi luokiteltavaa oraaliliuosta kivunlievitykseen.

Kulutuskortin mukaan pullosta on annettu yhteensä 54ml enemmän kuin pullon alkuperäinen sisältö.

Asiaa selvitettäessä kävi ilmi, että pullon mukana tullut ruisku oli kadonnut ja liuosta oli mitattu lääkelasiin silmämääräisesti mieluummin liian vähän kuin liikaa.

Asukas on siis saanut liian vähän kivunlievitystä ja asiasta puhuttaessa oli kommentoitu, että olisihan asukas sitten pyytänyt/voinut pyytää sitä lisää.

Mitä ajatuksia tämä herättää?

Itselle jäi tunne, ettei asian vakavuutta ymmärretty ja haluaisin ottaa sen uudestaan esille työyhteisössä. Asukas tosiaan on saattohoidossa, mutta esim. vielä keväällä hänen kohdallaan oli puhetta mahdollisesta leikkauksesta, joten siinä tapauksessa tällaisella virheellä olisi voinut olla hyvinkin vakavia seurauksia.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Käsittämätöntä lepsuilua ettei saada (oraali)ruiskua hankittua. Ei maksa juuri mitään. Näiden lääkkeiden kulutusta seurataan ihan syystä. On syytä mielestäni keskustella asiasta ja hiukan edes pitäisi ammattiylpeyttä löytyä.

Potilaan sairauden kannalta sillä ei kyllä ole mitään väliä onko kipulääkkeen annokset tarkkoja vai hiukan sinnepäin (kunhan ei yliannosteta hengittämättömäksi). Opioideja täytyy joka tapauksessa annostella vasteen mukaan, eli jos vaikutus ei ole riittävä niin sit vaan annetaan uusia annoksia kunnes kumulatiivinen annos on riittävä. Ei ole mitään tiettyä annoskokoa ja aikataulua joka automaattisesti toimisi kaikille.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Lissää

Törmännyt kanssa tuohon, että osa hoitajista ei jostain syystä tunnu kipulääkkeitä antavan hevillä (eikä popilla, hehe). En tiedä mikä on syynä. Varsinkin jos henkilö ei pysty selväsanaisesti pyytämään tarvittavia lääkkeitänsä niin sitten jätetään antamatta..."kun voishan se sanoa". Kas kun jos ei pysty kunnolla sanomaan tai sanomiseen menee oikeasti minuutteja.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

16 tuntia sitten, Kunkku kirjoitti:

Eipä nuo nestemäiset morkut tahdo mennä tasan, yleensä niissä se millilitra tai sinnepäin on liikaa tai vajausta. 

Tuolla ylempänä mainittu 54ml on kuitenkin mielestäni jo aika härskiä :P

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 kuukautta myöhemmin...
Vieras: Kurnauskis

Tapauksen selvittelyn yhteydessä yksi hoitajista kertoi laittavansa lääkelasiin mieluummin liian vähän liuosta, koska ei näe kunnolla lääkelasin mittoja!!!

Mistä voi tietää onko siinä liikaa vai liian vähän, jos ei näe!!!

Esimies oli vieressä, kun kertoi tämän eikä asiaan puututtu sen enempää, vaikka koitin sanoa, että on vakavasta asiasta kyse ja palata asiaan useamman kerran. Esimiehellä ei ole juurikaan osaamista/koulutusta lääkehoidosta, koska on sosiaalikasvattaja, joten ymmärtämättömyys/ asioihin puuttumattomuus johtunee tästä tai sitten ei...

 

Mutta mihin tästä voi/pitää ilmoittaa? Avi, valvira?  Vai kovistella pomoa vielä, että k.o. hoitajan lääketentit uusiksi? Yksityinen sosiaalialan paikka, lääkäriä ei ole talossa ollenkaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Avia ja valviraa voisi kokeilla. Mutta koska suomessa esimiehet saa yleensä perseillä miten tykkää niin tuskin mikään auttaa jos ei jotain vakavaa haittatapahtumaa ilmene (=joku kuole)...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...