Jump to content
MAINOS

"Edellytetään voimassa olevat LOVE-luvat"-kohkaus työpaikkailmoituksissa


på vei

Recommended Posts

Olenkohan ainoa, jota hämmentää/ ärsyttää otsikonmukainen lause työpaikkailmoituksissa? Tuntuu, että työnantajat ovat usein aika ulalla LOVE-käytänteistä. Ymmärrykseni mukaan pelkkä LOVE-teoriatenttien tekeminen ei tarkoita samaa kuin LOVE-lupa, vaan sen saadakseen tulee työntekijän tehdä myös työpaikkakohtaiset näytöt (joiden sisältö riippuu tietysti työpaikalla tarvittavista taidoista sekä siitä, onko kyseessä lh vai sh) ja käydä vielä se joku loppukeskustelu osastonlääkärin tmv. kanssa, että homma on pulkassa. Ja nämä näytöt siis pitää tehdä joka työpaikkaan uudestaan. Työpaikkakohtaisia näyttöjä tuskin kovin monella on valmiina takataskussa, varsinkin, jos kyseessä on pieni firma. Ehkä eniten virheitä näissä on henkilöstövuokrausfirmojen ilmoituksissa. Puhun virheestä, koska oletan, että tällä "luvalla" viitataan nimenomaan teoriatenttiin. Muutenkin noita teoriatenttejä on aika moneen lähtöön, että tarkoitetaanko sitten LOP-tenttiä vai koko palettia?

Toisaalta myös kuntapuolen ilmoituksissa saattaa lukea vaikkapa näin  "hakijalta edellytetään lääkehoidon koulutusta (LOVe tai vastaava) nimikesuojattujen terveydenhuollon ammattihenkilöiden osaamisvaatimusten mukaisesti" (kopioitu mollin ilmoituksesta, jossa haettiin vakituista työntekijää). Minusta tämä on aika nurinkurista... siis HAKIJALTA. Teoriasisällön opiskeluun kun ei mahdottoman kauan aikaa mene, eikä varsinkaan työaikaa siihen saa kuluttaa kovin montaa tuntia. Tällaisilla ilmoitusteksteillä annetaan kuva, että voimassa olevat LOVE-teoriat olisivat jonkinlainen edellytys jotta voi tulla valituksi. Eli teoriatentit tulee olla hyväksytysti suoritettuna jo hakuvaiheessa. Miksi ihmeessä? Ei tuo nyt niin kallis panostus ole, että sen perusteella kannattaisi raakata hyviä hakijoita pois. Vai kuvitteleeko työnantaja, että ne tentit olisi niin mahdottomia, että on suurikin riski ettei valittu työntekijä pääsisikään tenttejä läpi? En vain ymmärrä en. Miksi koko LOVE-asiaa täytyy työpaikkailmoituksissa nostaa esiin niin paljon? Eikö se ole sitten sen ajan murhe, kun oikea tyyppi on valittu? Varsinnii jos puhutaan pidempiaikaisesta työsuhteesta.

Kolmas epäselvä ilmaus on esim. "eduksi katsotaan LOVE". Siis mitä tällä tarkoitetaan? Lupaa vai teoriatenttejä? LOVEsta puhutaan kuin se olisi hygieniapassin tai ea-kortin kaltainen kertarykäys.

Eihän tässä mitään, jos LOVE-tentit ja näytöt voisi omin päin vain suorittaa jossain. Mutta kun suoritukset saadakseen täytyy olla työsuhteessa ensin... Vähän hassulta näyttäytyy tilanne sellaiselle hakijalle, jolla ei ole mitään tentittynä, jos on ollut vaikka pitkään kotona lasten vuoksi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
Vieras: Lisää paperia

No itse en ota noista hirveää stressiä. Käytännössähän se menee niin, että kunhan se teoriaosuus ja lääkelaskut on tehty, niin se katsotaan eduksi. Joka paikassa on sitten vielä oma lääkeperehdytyksensä ja lääkehoitosuunnitelma joihin on perehdyttävä + vielä lääkkeejako mahdollisesti.

Se mikä minua enemmänkin ketuttaa on, että olen nyt törmännyt siihen, että tuo LOVE teoria (joka on viimeksi päivitetty 2014 tietojen osalta ja pitää sisällään vanhentunutta tietoa) ei olekaan ainoa teorialäpyskä mitä on olemassa. Luulin, että tuon suorittamalla pääsee miettimästä asiaa seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Mutta ei, vaihdoin työpaikkaa ja he eivätkään suoraan tuota teoriapläjäystä tunnusta vaan heilläpä onkin ihan eri läpyskät.

Kerää koko sarja. Kehtaa laitella näitä kaikenlaisia läpysköitä ja papereita enää CV:hen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kyllähän se loven tenttailu saattaa viedä yhtäkkiä kuukausia ja näyttäminen myös joten tämän ajan työntekijä on puolinainen tekijä varsinkin lääkevaltaisissa hoitopaikoissa. Ja jos kyse on kesätöistä niin saattaa kesä olla jo loppu, enenen kuin on luvat. Ja tosiaan sitä paperia silti riittää. Ilmeisesti loven hakijalle kelpaa kaikki lovet. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ymmärrän kyllä joo, että työnantajan näkökulmasta lyhyissä suhteissa on eduksi. Mutta jos haetaan vakituista työntekijää, niin siltikin monessa ilmoituksessa se lasketaan eduksi. Mielestäni se on vähän hassua/ ei niin loogista. Ajattelisin kai itse, että jos vain oikea tyyppi osuu kohdalle (jonka kanssa saatan työskennellä vaikka vuosikymmeniä), niin ei siinä kohtaa LOVEn löytymisellä tai puutteella ole juuri merkitystä. Mutta varmaan työpaikkailmoituksissa ylipäänsä on vaikka mitä muutakin outoa... Ehkä olen yksin tämän ärsytykseni kanssa. :P  Minulla on vähän tapana tämmöinen asioiden vatuloiminen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

No joo. Tehtaat on tuottaneet paljon uusia työntekijöitä ja supistukset lisää. Itsellä kuulostaisi että kun on lovea matkassa on loogisesti myös työkokemusta ja sisälukutaito ja maalaisjärki mukana. Vatulointi on ihan nykyaikaa :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...