Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Waltte

Turku...

Recommended Posts

Waltte

Oon pitemmän aikaa jo ihmetellyt tota Turun kirjavaa ensihoito organisaatiota.

Löytyy johanniittaa, medicoa, palolaitosta....

Kuka hoitaa mitä, missä?  ja ei kai ne johanniitat kuljeta ketään niillä 70 luvun ajoneuvoilla..

Itselläni ei ole tietoa joten jos ystävällisesti joku vastaisi...? huh.gif 

http://fireimages.net/gallery/displayimage.php?album=64&pos=18

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Laine_m

Terve

Ei se kuvio täällä Turussa ole sen kummoisempi kuin esim. Espoossa tai Vantaalla.

Pelastuslaitos hoitaa kiireellisen sairaankuljetuksen 4 asemalta (asema 3 pois käytöstä tällä hetkellä). 24h lähtövalmiudessa on lääkintäesimies TL4 (1+1), hoitoyksikkö T190, perustason yksiköt 191,192,291 ja 491. Päiväsakuja on lisäksi vaihteleva määrä (1-4 kpl, T193,194,195,vara-autoja). Lisäksi käytössä on MH02 yhdessä maayksikkönsä T490 kanssa.  Aarne-tehtäväilmoituksiin lähtee kuljettava saku, Tl4 ja MH02. Osaan B-keikoista lähtee kuljettavan yksikön lisäksi Tl4. MH02 saattaa myös lähteä B-tehtävään ensivasteeksi kohteen ollessa pohjois-Turussa. Ensivasteyksiköt löytyvät joka asemalta (T11,21,31,41), tosin vain 11 ja 21 saadaan ulos kunnon miehityksellä jos saku on ulkona.

Pelastuslaitos suorittaa myös C/D-kiireellistä sairaankuljetusta.

Suurimman osan TYKSin ja Kaupunginsairaalan kiireettömistä siirroista suorittaa Varsinais-Suomen Sairaankuljetus Oy 10llä ambulanssilla (T691-699 + vara-autot)

Firma hoitaa myös kiirekeikkaa laitoksen kaluston ollessa varattuna ja omiin turvapuhelinkeikkoihinsa sekä kiireellisiin sairaalasiirtoihin.

Toinen yksityinen sakuyritys on Medico Oy. Sen kalustona on 2 sakua T891,892 sekä hoitotason yksikkö T890?. Suorittaa pääasiassa omia keikkojaan mm. yksityisissä hoitolaitoksissa.

Johanniitat Ry:llä on 4 yksikköä, T791-794. Ainakin jossain vaiheessa hoisivat ilmeisesti alihankkijana jopa TYKSin siirtoja mutta toiminta saattaa olla loppunut. Pääasiassa ajelevat viikonloppuisin paimentamassa kadulle sammuneita teinijuoppoja sekä hoitavat omia keikkojaan. Ovat usein myös päivystäväna sakuna suuremmissa tilaisuuksissa esim. Tall Ships Racesssa ja Vanhan ajan markkinoilla.

Lisäksi Lazarus Ry:llä on huumeambulanssi T991, sillä tapana myös ajella viikonloppuisin vetemättömiä nuoria etsien.

Jos jäi jotain epäselvää, kysy toki,

terveisin Laine

P:S edit, myös TYKSillä on 3 ambulanssia joilla vetävät pääasiassa TYKS - Raision sairaala - Paimion sairaala rallia...

Share this post


Link to post
Share on other sites
kooma

TKS:an siirrot hoitavat Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen sakut koska, heillä on sopimus kaupungin kanssa. Poikkeuksia kuitenkin on, kuten muuallakin ( häken/yksityisen toimesta. ).

Share this post


Link to post
Share on other sites
lanssineito

Tyksin siirrot hoitaa nykyään Varsinais-Suomen sairaankuljetus. (siis ne mitä tyksin omat autot eivät ehdi/pysty). Tyksillä autot TY91 TY92. Hoitavat siirtoja tehosiirroista saattohoitosiirtoihin, oman talon sisällä (raisio ja paimio) ja muihin sairaaloihin (ympäri suomea).

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...