Jump to content
 
maaret

Autonomisesta työvuorolistasta

Recommended Posts

maaret

Tästä aiheesta on jo keskusteltu,mutta kerrompa omia kokemuksiani.Listan tekoon varataan liian vähän aikaa,vaikka siitä on useamman kerran puhuttu niin aina palataan samaan aikatauluun.Jos et ole silloin töissä,kun lista laitetaan esille,sulle jää ne vuorot mitä siinä on vapaana tai oh "tutkinut" listaa ja merkinnyt sinne valmiiksi ne päivät,joissa pitäisi olla joku vuoro.  Lisäksi listalla pyörii vielä kouluttamattomien laitosapulaisten työvuorot,jotka nyt ainakin pitää mennä sillai kun ovat ne halunneet. Voi saasta että ottaa joskus päähän kun kouluttamattoman lista näyttää niin hyvältä,viikonlopputyöt tietysti kahmittu ym. Osastonhoitaja ei pahemmin puutu asiaan,odottaa vain valmista listaa. Jotkut hoitajat vaihtaa mielellään,jos ei saa omia vuoroja mitenkään järkevästi laitettua toiset taas ei.Avointa keskustelua listoista ei käydä,selän takana kyllä "vahdataan" toisen listaa,että kuinka paljon sunnuntailiksaa tulossa. Mun mielestä hoitajienlista on hoitajien lista ja sitten kun on tarvetta niin täytetään niillä osastoapulaisilla puuttuvat vuorot,mutta meillä se on päin vastoin,ne tekee lähes ekana. Tää ei oo mun mielestä oikea tapa tehdä autonomista listaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Loora

Meillä menee autonominen työvuorosuunnittelu näin:

Ensin tulee tarjolle yövuorot, jokainen saa työvuorosuunnittelijalle kertoa montako yövuoroa haluaa 12viikon jaksossa tehdä. Ne merkataan listoille. 

Sitten seuraa yövuorojen neuvottelutvaihe, eli katsotaan jos voi omia vuoroja siirtää suuntaan tai toiseen, tahi mistä puuttuu porukkaa.

Seuraavaksi tulee tarjolle viikonloput, ja siitä seuraa taas neuvotteluvaihe.

Lopuksi tulee arkivuorojen suunnittelut ja neuvottelut.

Meillä menee kyllä lähes aina läpi kaikki mitä on toivonutkin, ja aina on mahdollisuus joustaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×