Jump to content
MAINOS

Hoitajat pois palkkakuopasta


sh/lh/sh/lh/sh

Recommended Posts

MAINOS
Guest WhoCares

Saman huomannut, mutta kun me kaikki hoitajat emme voi olla siellä yövuorossa emmekä kaikki voi olla tekemässä sunnuntaivuoroja tai kaikki vaan ei mahdu jouluaatoksi sairaalaan sisään tekemään hommia. Jonkun täytyy pyörittää terveyskeskuksessa se maanantaiaamukin....tai keskiviikko. Emme voi kaikki myöskään jättäytyä keikkailemaan (vaikka itse olen sen juuri tekemässä), koska silloin kukaan ei oikeasti tee myös niitä muita vuoroja tai ole paikalla silloin, kun arkipäivänä joku ehkä sattuu tarvitsemaan apua. Tosin kivahan se olisi sanoa, että tuu takas sunnuntaina...

Ja aika monessa paikasas sairaanhoitajat eivät enää saa tehdä yövuoroja kun on niin kallista. Ja joissakin paikoissa se rupeaa lipsumaan jo siihen, että lähihoitajakin rupeaa olemaan liian kallis. Onneksi on hoiva-avustaja, mutta entä kun hänkin rupeaa olemaan liian kallis? Saisikohan työkkäristä työttömiä ilmaiseksi...

Link to comment
Share on other sites

Kovimpaa ääntä palkan pienuudesta pitävät ne kellä on poskettomasti mitoitetut velat ja menot omaan tulotasoon nähden.

Link to comment
Share on other sites

Ja kuka ihme tekee 20-21 yövuoroa kuukaudessa eli saa siitä aloittajan laskeman 5000€ kuukausipalkan. Meillä ainakin tekee yökkö seitsemän yövuoroa putkeen jonka jälkeen jää vapaalle. Ja niissä työpaikoissa joissa tehdään kahta vuoroa niin ei pääse nauttimaan näistä yövuorojen tuomasta rahallisesta edusta. En itse ainakaan pääse rikastumaan kaksi vuorotyössä edes noista sunnuntai lisistä huolimatta.

Link to comment
Share on other sites

Vai että ihan 50 000 euron vuosiansiot! HAH! Se olisikin jo ihan ruhtinaallista etten sanoisi. Vaan esimerkiksi kotihoidossa on aika vaikea tuommoisia summia työssä tienata. Työtä tehdään kahdessa vuorossa sekä viikonloppuisin. Eriasia ehkä yöpartio jos sattuu sinne pääsemään, siellä 7 yötä ja 7 vapaata, siinäkään tuskin hurjia summia tienaa. Kuukausipalkka ei päätä huimaa ja ne ehkä parit viikonlopputyöt kuukaudessa ei tilipussia hirveesti kartuta. Kun siellä työmaalla on pari muutakin jotka haluaa niitä viikonloppuja tehdä. Eipä tuo parin tuhannen euron kuukausipalkka niin iso ole että sillä juhlisi, siitä vielä verottaja vie omansa niin käteen jää alle pari tuhatta. Eipä tässä turhaa ole ns. "inisty" huonoista palkoista koska se on oikeasti surkea tehdystä työstä. Monilla aloilla tienaa kolme kertaa enemmän pelkällä istumisella. Palkankorotus ei olisi pahitteeksi, mutta pidän työstäni sen verran paljon joten menee se näinkin!

Link to comment
Share on other sites

Palkkoja vertaillessa on mielekästä ajatella esimerkiksi päivätyötä tekevän lähihoitajan palkkaa. Nämä "rahakkaat" haittalisät tulevat juurikin yötyöstä, viikonlopuista ja ylitöistä. Millään muulla alalla en usko ajateltavan niin, että haittalisät ovat edellytys hyvälle toimeentulolle. Palkkauksen pitäisi perustua arvostukseen, toimeentuloon ja suhteeseen tehtäviin hommiin. Haittalisät toimivat sitten "ylimääräisenä" korvauksena menetetystä ajasta, yötyöstä ja viikonlopuista kun muut ovat vapaalla. 

On totta etteivät palkankorotukset ole mahdollista työn vuoropainotteisuuden takia olla "suuria". Suuret korotukset kertautuvat lisien muodossa ehkä jopa kohtuuttomiksi, mutta tämä ei silti estä tekemästä/hakemasta kohtuullistamista palkkaeroihin. Hyvänä esimerkkinä toimivat mm. hoitoalan korkeakoulututkinnot, jotka mielestäni ovat koulutustasoon ja osaamiseen nähden suuressa aliarvostuksessa palkkoja katsoessa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole tunkua yövuoroihin. Perus 3vkon listassa kun valvoo parhaimmillaan 2x3 yötä ja täyttää puuttuvat 53 tuntia sekalaisilla päivävuoroilla, voin kertoo että on sekaisin kun savutuvan seinäkello. Meillä valvoo arkena 2 sh +1 ph, pe-ma 2 sh. Potilaspaikkoja on 21 -ja juu, erikoissairaanhoidossa ollaan. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Sillälailla

Kannattaa muistaa,että kaikki ei todellakaan tee vuorotyötä. Poliklinikat ei pyöri kuin virka-aikaan ja silloin ei niitä lisiä keräillä. Jos peruspalkasta jää käteen 1850e niin ei sillä paljon juhlita pakollisten menojen jälkeen, eikä niiden menojen todellakaan tarvitse olla poskettomat. Vuorotyöstä pitää saada haittakorvaus eli nuo lisät, ei niitä kukaan peruspalkalla alkaisi tekemäänkään mutta niihin vetoamalla ei voi yleistää, että hoitajilla olisi hyvät palkat.

Epäilenpä, että aloittaja ei tulisi peruspalkalla tilalleni poliklinikalle... Tuskinpa myöskään suuntaisi keikalle päivystykseen tekemään sitä pyhäyötä, siellä yölläkin joutuu tekemään töitä eikä ehdi surffailla netissä. Ja ei, en kirjoita tätä työaikanani vaan olen lomalla.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sh:t ei saa tehdä öitä. Lh:t saa tehdä max 5 yötä per 3 vk:n lista. Joka listassa oltava 1 vapaa vkl. Aamuja ja iltoja oltava tasavertasesti= Ei pääse rikastuu.

Eikös sitä sanota että itse työ on se palkka :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyllästynyt hoitaja

Jokin tuossa aloittajan laskukaavassa nyt mättää.. Olen reilu kymmenen vuotta tehny lähihoitajan kolmivuorotyötä yksityisellä puolen ja en ole nähny tuollaista veroehdotusta, jossa vuositulot olisivat nuinkin hyvät. Rehellisesti sanottuna 30 000 ja alle. Keikkailaisena, ehkä teoriassa tuohon on mahdollista, jos saa kaikki viikonloput tehä ja sen päälle vielä kaikki yötkin tehdä. Vapailla ei tartte paljoa olla. Pitää vielä muistaa, että monelle keikkalaiselle maksetaan lomat samassa tuntiliksassa, eli lomia ei kerry pidettäväksi. Tämä näkyy tuntiliksassa. Tuo 40 000 - 50 000 on jokaisen hoitajan märkä uni ja silloin tehdään todella sydämellä töitä, ilman vapaita. Vakkari taas nostaa sitä yhtä ja samaa kk palkkaa kuukaudesta toiseen ja saa silloin tällöin joko 3 viikon lisät tai 6 viikon lisät. Se se on sit juhlapäivä kun tulee 6 viikonlisät, jos on sattunut niitä pyhä ja yö töitä saamaan. Vakkari kerryttää lomia, jolloin joskus saa hengähtää kesälomalla ja pikkasen talvella. Yhteistä molemmille kuitenkin on se, että nämä maksettavat lisät ovat korvausta. Kyllä, se ei ole palkkaa, vaan korvausta menetetystä vapaa-ajasta. No ensinnäkin lähetään, että aika moni muussa ammatissaan oleva saa tuon lähi- ja sairaanhoitajan palkan verran jo ihan normi yleistyöaikana, eli normityöaikana, 8-16 ja perjantaina vielä lyhennystäki päivässä. Normityöaikalainen on illat ja viikonloput perheen parissa. Normityöläinen ei saa lisiä, mutta voi lähteä perheen kanssa viikonloppu reissulle tai harrastaa yhteisiä perheen harrastuksia. Hoitaja lähtee monesti viikonlopuksi töihin tienaamaan näitä suuria rahoja ja jää paitsi muusta perheajasta. No mutta, entäpä se yötyö. Minusta jo lähtökohtaisesti yö on nukkumista varten ja terveystutkimustenkin mukaan yö työllä on terveyteen negatiivisesti vaikuttavia tekijöitä, joten eiköhän ole ihan kohtuullista saada se 40%, ku voihan se olla että palkkaa ei tartte kauaa maksaa, ku slaaki korjaa ja sinne meni eläkkeetkin. Ilmeisesti ihan kaikki ei oo kartalla ihan kaikista asioista. Mutta eiku kaikki vaan hoitoalalle käärimään isot rahat.

Link to comment
Share on other sites

Huomatkaa, että nimenomaan keikkatyössä tienaa paremmin. Ei vakituisessa työsuhteessa pääse noihin tuloihin. Keikkailija voi tehdä niin paljon kuin sielu sietää ja kroppa kestää. Mutta turha siitä on huudella, kun vain harvat pystyvät tuohon.

Link to comment
Share on other sites

Guest Demented

Ihan oikeesti..tolla ketjun alottaneen teorialla tästä tienais oikein kivasti :D Liksa on huono ja lisätkään ei kummosia tilissä tee vaikka 3-vuorotyö itselläkin on. Kyllä meinas kahvitauolla tulla kahvit nenästä kun ton luki..jösses. 

Link to comment
Share on other sites

Viimeisin bruttoni 3600 egee... Olen lh. Onko hyvä, no onhan se, MUTTA sisältää 3 hälyrahaa 65 €/kerta+omienvuorojen lisäks kuusi 14 tunin päivää ja kaikki sunnuntait töissä.... Jos tekis normi päiviä 8h ei mitään ylimääräsii, ni ei se palkka kummonen ois...ja tosiaan, ei kaikilla mahiksii olla koko ajan yö vuorossa gai tehdä pitkiä päiviä.... Et tää sun kirjotus on aika suppeasta näkökulmasta kirjoitettu.... Kun mulla menee näin ni ei tarkoita että muilla olis nii..... 

Link to comment
Share on other sites

Voi,voi... Itse teen yksityisellä puolella pelkkää yövuoroa ja välillä käteen jäävä palkka on alle kahden tonnin... moniko muu tätä tekisi oman terveytensä kustannuksella? 

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja

No huhhuh! En tiedä miten hyvin kunnallisella puolella tienaa, mut ite työskentelen Tampereella yksityisellä, tehostetun palveluasumisen yksikössä muistisairaiden parissa, ja mulla on tuntipalkka ensinnäkin sen 12.30, ei suinkaan 15€!! Lisineen päivineen (kolmivuorotyö) palkka n. 2200-2500 euroo kuussa miinus verot! Että se niistä 50 000 euron vuosiansioista :(

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja täälläkin

Minä haluan olla vapaalla ja hereillä, silloin kun läheiseni ja ystäväni ovat.

Jos joudun olemaan töissä silloin, kun muut nauttivat yhteisestä ajasta ja saavat nukkua, niin silloin minulle maksettakoon tästä haittakorvausta. 

Yhtäkään iltaa, viikonloppua, yötä tai pyhää en tekisi, jos ei rahallisesti olisi pakko. Lisättäköön, että kaikkia vuorojani en voi edes toivoa olevan jotain muuta kuin arkiaamua, viitaten jo aiemmin nostettuun dilemmaan: muutkin haluavat rahan takia haittalisävuoroja ja työyksiköstä/ammatista riippuen haittalisävuoroja voi tehdä vain tietyn verran.

Lisäksi. Puolisoni tienaa ammattikoulututkinnolla tekemällä pelkkää arkiaamua tällä toisella suurella alalla saman verran kuin minä tienaan peruspalkka plus tekemällä perse ruvella noita paskoja työvuoroja, jotka jokaikinen ovat pois puolisoni kanssa vietetystä kalliista yhteisestä ajasta. Tällä alalla peruspalkka on mitoitettu niin, että viikonloppuja ei tarvitse tehdä ja palkka on juuri ja juuri sen verran, että työntekijällä on juuri ja juuri varaa omistaa omakotitalo, auto (pankkilainalla tietenkin) ja käydä kerran vuodessa reissussa. Lapsista ja muusta en sitten olekaan enää ihan varma.

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja täälläkin

Ja sitä paitsi.

Vakituisena ja 10 vuoden työkokemuslisällä en mitenkään pääse laskukaavoissani 5000€ lähellekään, vaikka mitenkä päin koitin laskea, jos tekisin vain öitä ja viikonloppuja.

Aloittaja on hyvä ja tutustuu seuraaviin asioihin ennen provoamista: Mikä on säännöllinen työaika kolmen viikon jaksossa? Kuinka tarkistetaan palkkakuitti? Miltä ajalta on maksettu ja mitä? Kuinka paljon tunnille lisää tulee missäkin vuorossa? Mikä on keikkalaisen ja vakituisen ero?

Link to comment
Share on other sites

Itselläni leikkurissa bruttovuosiansiot pyörineet monta vuotta 45k€ ja 52k€ välillä vähän sen mukaan miten paljon jaksaa päivystää(1-4 päivystystä per 3 viikon lista). Perusbruttopalkka n. 2700€/kk, sis. 1 kokemuslisä. Kyllä sairaanhoitajana voi tienatakin. Keikkahommia vapaapäivinä tekemällä menisi varmasti 60k€ rikki heittämällä. Akateemisesti koulutetut kaverini(DI, KTM, yms.) tienaa toki paremmin pelkällä virka-ajalla, mutta en koe olevani missään palkkakuopassa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hoitajaitsekin

Palkka muodotuu pitkälti lisistä, jotka ovat tosiaan haittakorvauksia! Hoitajalla  ei ole elämässään säännönmukaisuutta niinkuin päivätyöläisellä. Elämää ei voi suunnitella 3 tai 6 viikkoa enempää koska työvuorot suunnitellaan aina eri tavalla. Lisäksi hoitoalalla paljon ihmisiä joilla perheet elätettävänä . Vaikka mies olenkin ja ilman lapsia niin voin aivan eri tavalla ohjata tuloja elämässäni kuin yksinhuoltajaäiti! Inhimillisyyttä kehiin ja välittämään toisistamme! Paljon armottomuutta alalla toisia hoitajia kohtaan :/

Link to comment
Share on other sites

Guest Lähihoitaja täälläkin

Hei Mursi,

Me kaikki emme ole töissä leikkurissa. Me kaikki hoitoalan ammattilaiset emme ole sairaanhoitajia. Me kaikki emme asu siellä missä on keskussairaala tai yliopistollinen sairaala, jotta voisimme hakeutua sinne töihin. Me kaikki emme voi olla kuin sinä, koska tarvitaan hoitajia myös siellä perähikiällä kotihoidossa ja pienissä terveyskeskuksissa. Meillä muilla täällä kunnalla ei ole toivettakaan haaveilla erikoissairaanhoidossa maksettavista korvauksista, kunnalla hyvä kun suostuvat maksamaan minimin ja tarjoamaan halvimmat työvälineet ja -tarpeet.

Joten yleistäminen sikseen. Tilanteesi on alallamme marginaaliporukka.

Terveisin, hälytysraha tessin mukainen 7,5€

Link to comment
Share on other sites

Miks ei mahdollista olisi tommosia tuloja tienata, jos keikkaillen haalii itselleen rahakkaimmat vuorot plus tekee aika paljon tunteja. Aloittaja voisi nyt muistaa laskelmissaan semmosen jutun, ettei vakiyököt todellakaan tee 21-22 työvuoroa kuukaudessa. Ja kai se keikkalainenkin joskus jotain lomaa pitää, ellei ainoa ihanuus elämässä ole tienata 40-50k vuodessa.

Link to comment
Share on other sites

Olisikohan parempi pienentää yö ja pyhäkorvauksia, ja siirtää ne tulot lyhentämättöminä peruspalkkoihin? Joku kannuste sinne saisi jäädä, kun yöt on kuitenkin tarkoitettu nukkumiseen ja juhlapäivät perheen yhteiseen aikaan...näin omasta mielestä ainakin...

Link to comment
Share on other sites

Jos aloittaja haluaa elää siten, että tekee 220 tuntia yötöitä kuukaudessa ilman lomia, ettei ole palkkakuopassa niin good luck ja have fun :D

Mielestäni on ihan järkevää vertailla peruspalkkoja, koska yö- ja viikonloppulisät kertyvät siitä ettet ole perheesi kanssa jouluisin ja joudut yöt viettämään jossain narkkikämpissä sen sijaan että olisi kotona vaimon vieressä peukalo suussa. 

Link to comment
Share on other sites

Puhutaan bruttotuloista,paljonkohan jaa nettona kateen ja jos tekee liikaa,paljonko matkyja maksetaan.Suomessa mita enemman tienaat,sita enemman maksat veroa ja teet ilmaista tyota valtiolle.

Link to comment
Share on other sites

10 minuuttia sitten, Yksi hoitajista kirjoitti:

Puhutaan bruttotuloista,paljonkohan jaa nettona kateen ja jos tekee liikaa,paljonko matkyja maksetaan.Suomessa mita enemman tienaat,sita enemman maksat veroa ja teet ilmaista tyota valtiolle.

Progressio on kieltämättä aika nihkeä, eikä kannusta työntekoon. Jos oma vuosiansio olisi vaikka se 40 000 € ja haluat tehdä siihen kymppitonnin sivutuloa, niin siitä ylimääräisestä kympsästä jää käteen vain joku 5-6 tonnia. Voisihan se olla ihan järkevää kannustaa lisätyöhön jotenkin, verotulojahan siitä jokatapauksessa kertyy, vaikka olisi pienempikin verotus. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...