Jump to content
MAINOS

"Potilailta pääsy kielletty" – lääkäri arvostelee kovin sanoin hoitoonpääsyä


Julma

Recommended Posts

http://yle.fi/uutiset/potilailta_paasy_kielletty__laakari_arvostelee_kovin_sanoin_hoitoonpaasya/9163558

Lainaa

Jyväskylässä yksityissairaalassa työskentelevä anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri Sari Hannukainen on huolissaan hoitoonpääsyn vaikeutumisesta. Hannukainen kirjoittaa Potilaan Lääkärilehdessä, että hän tapaa työssään yhä useammin ihmisiä, jotka harhailevat paikasta toiseen yrittäessään saada apua. 

Kovin sanoin terveydenhoitojärjestelmää soimaavassa kirjoituksessa kysytään, mihin on hävinnyt lääkäri, joka tutkisi potilaan kokonaisuutena ja todella kuuntelisi, mikä häntä vaivaa.

Varsinkin päivystykseen pääsy saa huutia. Todistusvelvollisuus hoidontarpeesta on sälytetty potilaalle itselleen.

"Kuka julkeaa olla niin itsekäs ja mennä vaivaamaan huippuunsa hiottua päivystysorganisaatiota oman vähäpätöisen vaivansa vuoksi? Saadakseen apua tuskaansa on pystyttävä todistamaan vedenpitävästi olevansa sairas," Hannukainen kuvailee. 

Erikoislääkärin mukaan päivystykseen on ilmestynyt ikään kuin ovimiehiä, jotka tarkoin seulovat, ketkä pääsevät hoitoon. Tämä asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan: hoitoa saavat ne, jotka osaavat sitä vaatia.

"Entä jos sairastunut sattuu olevaan ujo ja vaatimaton? Kaikki eivät jaksa iskeä nyrkkiä raivokkaasti vastaanottoaulan tiskiin hoitoa vaatiessaan. Onko maailma tehty vain kovaäänisille ihmisille, ja onko kyynärpäätekniikka se keino, jolla hoitoa saadaan," kysyy erikoislääkäri Sari Hannukainen.

Miksi erikoislääkäri implikoi tekstissään, että päivystyksessä saa parempaa palvelua, jos käyttäytyy aggressiivisesti? Itkun ja naurun välimaastosta yritin etsiä tunnetilaa tuloksetta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Lainaa

Mi­hin on hä­vinnyt se hoi­taja, jo­ka hoi­taa poti­lasta, ei­kä kes­kity tieto­ko­neeseen?

Ko. hoitaja on todennäköisesti lomautettuna ja jäljellä oleva henkilökunta varmistaa kirjausten oikean rakenteellisuuden potilastietojärjestelmään.

- Ei tarinoita vuodet vaihda, ne vaihtaa vain kertojat -

Link to comment
Share on other sites

Kirjoittajan vanhemmista teksteistä päätellen on taustalla jokin omakohtainen kokemus. Harmillista, että ihan valtakunnan uutisissa kopioidaan erikoislääkärin lausuntona ihmisten yksittäisiä mielipiteitä asioista.

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, Vieras: Mats kirjoitti:

Kirjoittajan vanhemmista teksteistä päätellen on taustalla jokin omakohtainen kokemus. 

Sarilla on Finnhemsin ajoilta paljonkin kokemusta eri ensiavuista ja poliklinikoilta, jonkinlaista tarkoitushakuisuutta nyt näyttäis nyt olevan nykyisellä Terveystalon nukkumatilla. 

Link to comment
Share on other sites

En tiedä teistä muista, mutta minusta koko lätinästä jäi kuva joko tahallisesta provokaatiosta, kirjoittaja heittäytyy tahallaan tietämättömämmäksi kuin oikeasti on hyötyäkseen tästä jotain, taikka vaihtoehtoisesti hän on oikeasti päivystystoiminnasta pihalla kuin tamppoonin naru. Päivystykset ovat jo nyt ääriään myöden täynnä ihmisiä, jotka A. Eivät halua asioida avoterveydessä ja odottavat tahallaan vaivansa kanssa virka-ajan ohittumista. B. Yksinäisiä ihmisiä joiden ainoa ajanviete on hakeutua päivystykseen jollakin syyllä. C. Kotiutus-kaatumis-kuntoutuslimbossa pyöriviä vanhuksia. Tehdään niinkuin Sari haluaa, poistetaan hoidontarpeen arviointi kokonaan ja luvataan kaikille halukkaille hoitoonpääsy vaivasta riippumatta. Ole hyvä Sari, tee tarvittavat järjestelyt asian hoitamiseksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Muistuttaisin tässä kohtaa foorumin säännöistä:

Lainaa

Yhteisö ei ole omaisten ja potilaiden palautekanava

Potilashoitoon tai hoitajiin liittyvien palautteiden kirjoittaminen tai asioiden käsittely tällä foorumilla on kiellettyä. Jos haluat antaa palautetta hoidostasi, sen oikea kohde on hoitoa antanut yksikkö, ei tämä yhteisö

https://hoitajat.net/säännöt

Asioilla on aina kaksi puolta, ja näissä keisseissä emme voi vastapuolen näkemystä kuulla, koska vaitiolovelvollisuus.

Jäsenalueella on jäseniä varten oma ketju, jossa omaa tai omaisen sairaushistoriaa voi vapaasti käsitellä. Muutama viesti tästä ketjusta siirretty sinne.

Päätöksistäni ei voi valittaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...