Jump to content
 
Etähoito

Paikallisen sopimuksen muuttaminen

Recommended Posts

Etähoito

Heips meillä tehtiin työpaikalla "paikallisen sopimuksen" muutos, seuraavasti: aikaisemmin pisin työvuoro oli 10h työntekijällä ja yö työntekijällä 12h

Muutos oli 12 h työntekijöille (aamu/ilta satunnaiset yöt) ja ilm yö työntekijälle 14 h, kuitenkin tessissä on kohta että jos sopimus on epäedullinen työntekijöitä kohtaa - ei sitä voi tehdä, vaan silloin mennään tessin mukaan, jossa enintään 9h pisin työvuoro ( tietystikään asiasta ei infottu työryhmää mitenkään eikä ollut työntekijöiden luottamusmiestä paikalla. Tiedän että liittoon pitäisi olla yhteydessä. Jos tuota huonoa " painostus sopimusta" ei allekirjoita onko automaattisesti vanha paikallinen sopimus voimassa? ( sopimus paperissa oli kyllä kohta jos ei allekirjoita sitten siirtyy ns viikkotyöaikaa,  muuten muilla on jaksotyöaika 114h/3vk. Ja tietenkään kukaan työpaikkalla ei ole selvittänyt mitä tarkoittaa että onkin sitten tuossa viikkotyöajassa 38.25 h /vk

Summa summarum - onko sitten oikein että jossakin viikossa , työaika heiluu 40h+ kieppellä , jossain on 32 h ?  Entäs sitten nuot ylityöt ne kun tuntuu olevan työnantajalle peikko. normina ollut että korvataan  1h=1h olipa se sitten yö/välivuorossa, kun mielestäni tässä olisi työryhmällä ollut mahdollisuus saada tasoitusvapaat 1 ylityötunti = 1,5-2.0 h vapaata - tai sitten ylityöt rahana.

Ykstyisen sosiaalialan tes on kyseessä , mutta mietin että onko kellää samaa kohtaloa, ja miten toimia , pitäneekö laittaa lakki päähän ja ovi perässä kiinni. Palkka on ok , mutta ihan kaikki menettelyt eivät ole ihan puhtoisia. jos siis ollaan tuossa viikkotyösajassa , eikö tasaus tule  siihen vikaan 3:teen viikkoon ? esim 1 vk 38 t 2 vk 45 t 3vk 35h (jos siis viikko tunti määrä olisi se 38 ja rapiat?)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: hÖhlä

kvtes, muuttunut muodolliseksi yleistyöajaksi, 6h työvuorot..Onko totta että ei kuulu ruokatunti 30min, joka omaa aikaa?! Tai onko mahdollista käyttää kyseistä työaikaa ( 6h) tässä työaikamuodossa?! 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
OldOne
22 minuuttia sitten, Vieras: hÖhlä kirjoitti:

muodolliseksi yleistyöajaksi

Mikä se on?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
OldOne

Jes, yleistyöaika on selkeä, muodollinen ei...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×