Jump to content
Etähoito

Paikallisen sopimuksen muuttaminen

Recommended Posts

Etähoito

Heips meillä tehtiin työpaikalla "paikallisen sopimuksen" muutos, seuraavasti: aikaisemmin pisin työvuoro oli 10h työntekijällä ja yö työntekijällä 12h

Muutos oli 12 h työntekijöille (aamu/ilta satunnaiset yöt) ja ilm yö työntekijälle 14 h, kuitenkin tessissä on kohta että jos sopimus on epäedullinen työntekijöitä kohtaa - ei sitä voi tehdä, vaan silloin mennään tessin mukaan, jossa enintään 9h pisin työvuoro ( tietystikään asiasta ei infottu työryhmää mitenkään eikä ollut työntekijöiden luottamusmiestä paikalla. Tiedän että liittoon pitäisi olla yhteydessä. Jos tuota huonoa " painostus sopimusta" ei allekirjoita onko automaattisesti vanha paikallinen sopimus voimassa? ( sopimus paperissa oli kyllä kohta jos ei allekirjoita sitten siirtyy ns viikkotyöaikaa,  muuten muilla on jaksotyöaika 114h/3vk. Ja tietenkään kukaan työpaikkalla ei ole selvittänyt mitä tarkoittaa että onkin sitten tuossa viikkotyöajassa 38.25 h /vk

Summa summarum - onko sitten oikein että jossakin viikossa , työaika heiluu 40h+ kieppellä , jossain on 32 h ?  Entäs sitten nuot ylityöt ne kun tuntuu olevan työnantajalle peikko. normina ollut että korvataan  1h=1h olipa se sitten yö/välivuorossa, kun mielestäni tässä olisi työryhmällä ollut mahdollisuus saada tasoitusvapaat 1 ylityötunti = 1,5-2.0 h vapaata - tai sitten ylityöt rahana.

Ykstyisen sosiaalialan tes on kyseessä , mutta mietin että onko kellää samaa kohtaloa, ja miten toimia , pitäneekö laittaa lakki päähän ja ovi perässä kiinni. Palkka on ok , mutta ihan kaikki menettelyt eivät ole ihan puhtoisia. jos siis ollaan tuossa viikkotyösajassa , eikö tasaus tule  siihen vikaan 3:teen viikkoon ? esim 1 vk 38 t 2 vk 45 t 3vk 35h (jos siis viikko tunti määrä olisi se 38 ja rapiat?)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: hÖhlä

kvtes, muuttunut muodolliseksi yleistyöajaksi, 6h työvuorot..Onko totta että ei kuulu ruokatunti 30min, joka omaa aikaa?! Tai onko mahdollista käyttää kyseistä työaikaa ( 6h) tässä työaikamuodossa?! 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
The O
22 minuuttia sitten, Vieras: hÖhlä kirjoitti:

muodolliseksi yleistyöajaksi

Mikä se on?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
The O

Jes, yleistyöaika on selkeä, muodollinen ei...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.