Jump to content
 
Lastenkaitsija

Röntgenhoitajan työ

Recommended Posts

Lastenkaitsija

Hei! Olisin erittäin kiinnostunut röntgenhoitajan koulutuksesta ja haluisin kysyä minkälaiset työajat alalla on? Olen itse aamuihminen ja ma-pe vuorot ovat minulle tärkeitä, illatkin menisi mutta 3-vuorotyöhön en pysty. Pitääkö koulutuksessa valita radiografia tai sädehoito vai voiko koulutuksen jälkeen tehdä kumpaa vaan? Minkälainen palkkataso on nykyään pääkaupunkiseudulla?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Suurin osa työstä on aamuavuoroa tai aamua/iltaa. Päivystävissä sairaaloissa työ on kolmivuorotyötä päivystysröntgenissä. Muutoin aikapitkälti aamuvuoroa riippumatta modiliteetistä missä työskentelet. Yksityisellä voi olla myös iltavuoroa joka loppuu joskus 18-20 väliin. Koulutuksessa käydään ns. kaikki eli voit työskennellä valmistumisen jälkeen missä vain modaliteetissä isotoopeilla, sädehoidossa, natiikuvantamisessa yms. Tai vaikka ydinvoimalassa jos kiinnostaa semmoinen.

Pääkaupunkiseudun palkkatasosta en tiedä mitään.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Napinpainajainen

Röntgenhoitajan homma on siitä kivaa, että voi valita ihan oman mielenkiinnon mukaan minkä tyyppisissä hommissa on töissä. Toisille käy hitaampitempoinen päivätyö arkisin isotoopeilla, toiset sykkii menemään ison sairaalan päivystyksessä CT:n, MRI:n ja natiivien väliä yötä myöten, arkena ja pyhänä. Sädehoidon puolelta löytyy sekä päivä- että iltatyötä. Terkkareissa tehdään aamuvuoroa - monesti perjantaisin vielä vähän lyhyempää päivää. Eli jokaiselle jotakin!^_^

Toivottavasti haet ja pääset kouluun, itse en ole katunut päivääkään uutta alavalintaani (enkä ihmettele yhtään miksi niin moni alanvaihtaja on tullut ja jäänyt röntgenhoitajaksi, koukuttavaahan tää on....).

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×