Jump to content
Kipakka

Lääkkeiden hävittäminen ...

Recommended Posts

Kipakka

Heippa,

Miten teillä työpaikalla on hoidettu lääkkeiden hävittäminen? 

Esim. Norspan ym. laastarit?

Miten pistävä/viiltävä jäte? Ollaanko siinä tarkkana että sinne menee vain oikeat sinne kuuluvat jätteet. Vai meneekö lanseteista lähtien kaikki mikä liittyy pistämiseen? 

Aloittaessani nykyisessä työssäni ei siellä kerätty lääkejätettä. Norspan ym. Laastarit viskotaan edelleen esim. Pistävään jätteeseen käytön jälkeen. Sieltä löytyy myös ruiskut, lansetit ym. 

Tuntuu turhauttavalta sanoa asioista kun vastaus on " sinnehän se laastari jää betonimöykkyyn".

Hyviä vinkkejä millä perustelen tarkkuuden jätteiden lajittelussa. Edistystä on tapahtunut. Esim. Laastareille paikka jo lukkojen takana, kun vaan ihmiset laittaisi ne sinne.  

Nimimerkillä.  Ärsyttää 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gila

Onko työnantaja teillä antanut selkeät toimintaohjeet lääkejätteen kanssa toimimisesta? Meillä on tableteille, laastareille yms. hävityspaikka lukitussa lääkekaapissa. Nestemäisille lääkejätteille on sitten oma imeytysastia ja vajaat insuliinikynät yms. laitetaan omaan paikkaan. Meillä on nimenomaan ohjeistettu, että lansetitkin tulee laittaa teräväjäteastiaan ja tätä sääntöä sitten noudatetaan. Ajoittain sinne toki saattaa joutua jotain muutakin, mutta pääsäntöisesti ruiskut yms. menevät aina erilliseen roskikseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mimmis

Meillä mennään apteekin ohjeiden mukaan, sinnehän meiltä lääkejäte menee. Lääkelaastarit on ohjeistettu taittamaan liimapinnat vastakkain ja tavalliseen sekajätteeseen.

Näkeehän sitäkin, että särmäisjäteastiaan laitetaan vaikkapa insuliinineulojen suojakorkit tai muuta sinne kuulumatonta. Voisin kuvitella että niin vain tapahtuu, eikä siihen nyt sen kummemmin uhrata ajatuksia. Kuvittelisin pistävän jätteen käsittelyn olevan kalliimpaa kuin sekäjätteen, eikö tätä voisi perustella ihan rahallisesti? 

Lansetit menee ehdottomasti särmäisjätteeseen, vai onko sellasia lansetteja, joilla ei kuuna päivänä voi onnistua itseään pistämään? Kai turvaneulatkin laitetaan viiltäviin jätteisiin, vaikka ei niillä pitäisi onnistua itseään pistämään?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vivanderi

Meillä palautetaan apteekkiin kaikki lääkkeet, laastarit kerätään pieneen minigrippussiin ja apteekkiin. Insuliinikynäthän saa tavallisestikin heittää roskikseen ilman neulaa, neuloille on erikseen se keltainen purkki jonka täytyttyä esimies pistää eteenpäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...