Jump to content
MAINOS

Leiningerin transkulttuurinen hoitotyön malli


MaybeSomeday

Recommended Posts

Kuten otsikko kertoo. Olen tässä muutaman viikon/kuukauden pohtinut tätä kyseistä mallia/teoriaa ja olisi mahtava saada hieman pohdintaa aikaiseksi tästä. Mitäs mieltä olette tästä kyseistä mallista? Kuinka käyttökelpoisena koette mallin hoitotyössä? Mitä muuta ajatuksia malli teissä herättää? 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

En usko että Leininger itsekään enää pohjaa tuohon malliin. Sehän on vanha kuin taivas, aikansa lapsi ja suuri teoria. Vaikka sitä on myöhemminkin päivitetty, niin en lähde missään nimessä lokeroimaan hoitotyötä tuollaisen alle. Toki malli luo ymmärrystä kulttuurin merkityksestä, mutta nykyään ei voida puhua että hoitotyö perustuisi transkulttuurisuuteen, vaan hoitajan ja potilaan vuorovaikutuksen pohjalla on pikemminkin interkulttuurisuus.

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Link to comment
Share on other sites

Ihan järkeviä johtopäätöksiä mutta myös paljon tarpeetonta mystifiointia. Faktat faktoina ja kaikenlaiset uskomukset, rituaalit ja muu tauhka mahdollisimman kauas mun ammatista kiitos.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

EDIT: Yritin tässä linkittää yhden ilmaisen kirjan aiheeseen, mutta linkki ei enää näemmä toimi, joten eipä sitten mitään.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...