Jump to content
MAINOS

CP-vammaisen asentohoito


nallukkan

Recommended Posts

Kuinka usein CP-vammaisen kuuluu päästä pyörätuolista vuoteeseen päivän aikana? Meillä osa työntekijöistä sanoo, että 2h on maksimiaika. Minusta tuntuu tyhmältä katsoa kellosta aikaa, ennemmin katsoisin vireystilaa ja muutenkin yleisvointia. On aika laitosmaista tuollainen kellon vahtaaminen asumisyksikössä! 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
  • 2 viikkoa myöhemmin...

Aika yksilöllistä... ja iästä ja kunnosta ja ihon kunnosta riippuu. Kasteleeko?

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Sanoisin kanssa että yksilöllistä. Jotenkin tulee mieleen, että tuon 2h -ajatuksen takana saattaisi olla asentohoidolllinen näkökulma? Ettei tule liian pitkään painetta takamukselle. Kuitenkin jos tuntuu että kestää istumista (nuorella varsinkin ehkä paremmin kestää, vanhuksien kanssa joskus mietin että kuinka pitkiä aikoja viitsii putkeen antaa istua koko painolla - kehitysvammaisista itsellä on kyllä vähemmän kokemusta täytyy myöntää) ja muutenkin jaksaa istua ja olla, niin ei kait siinä vaikka istuisi pidempäänkin? Tai joinain hetkinä taas lyhyempään, jos näyttää siltä ettei jaksa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mä menisin myös jaksamisen mukaan. Lisäksi huomioisin asennon vaihtamisen myös pyörätuolissa istuessa. Istumisen painopistettä pystyy usein hieman muuttamaan esim. pyörätuolin kallistusta muuttamalla.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...