Jump to content
MAINOS

Hybridiyksiköt tulee..??


dino

Recommended Posts

Monitoiminen palomiehen ja ensihoitajan miehittämä hybridiyksikkö, eli ambulanssin ja paloauton kombinaatio saattaa kohta liikkua Suomen haja-asutusalueilla. Tai ainakin näin, jos uskomme Keski-Suomen ensihoidon vastuulääkäri M. Lintua joka visioi asiaa muutama päivä sitten mediassa. (kts ed. linkki) Auto olisi täysverinen ambulanssi lisättynä paloauton raivauskalustolla, sammutuskalustolla ja alkusammutukseen riittävällä vesisäiliöllä ja miehistö olisi palomies + sammutus- ja pelastustyökurssit suorittanut ensihoitaja. 

Ideanahan tämä ei ole mikään uusi, jenkeissähän näitä yksiköitä on ollut käytössä jo vuosia. Hieman kyllä silti mietiskelen tällaisten yksiköiden reaalihyötyä suomessa. Säästöjähän tässä selkeästi tavoitellaan etenkin näistä maaseudun VPK:n/sopimuspalokuntien keikoista, mutta pitää kyllä ajaa melko monta palohälytinkeikkaa ja roskakatospaloa ennen kuin tuollaisen yksikön satoja tuhansia (?) euroja kalliimmat valmistuskustannukset ja suuremmat käyttökustannukset tulee kompensoitua, etenkin kun kalusto ja innokas, koulutettu ja puoli-ilmainen miehistö näihin tehtäviin löytyy jo nyt. Toki hyötyäkin joissakin tapauksissa varmasti olisi mm. joidenkin palopuolen tehtävien pienentyneinä viiveinä, mutta voittaako hyödyt tällaisen yksikön mukana tuomat haitat etenkin kun otetaan kustannukset huomioon..?

 

greenville.braun_.821.13.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Aina väärässä paikassa, työkaveri kiinnostunut palomiehet roolista - tiukalla keikalla ei apuja saa. Kiinni hoito työssä ja kaikki jää kesken tulipalohälyytyksen myötä. Lopun on alkua koko touhu

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...