Jump to content
 
dino

Hybridiyksiköt tulee..??

Recommended Posts

dino

Monitoiminen palomiehen ja ensihoitajan miehittämä hybridiyksikkö, eli ambulanssin ja paloauton kombinaatio saattaa kohta liikkua Suomen haja-asutusalueilla. Tai ainakin näin, jos uskomme Keski-Suomen ensihoidon vastuulääkäri M. Lintua joka visioi asiaa muutama päivä sitten mediassa. (kts ed. linkki) Auto olisi täysverinen ambulanssi lisättynä paloauton raivauskalustolla, sammutuskalustolla ja alkusammutukseen riittävällä vesisäiliöllä ja miehistö olisi palomies + sammutus- ja pelastustyökurssit suorittanut ensihoitaja. 

Ideanahan tämä ei ole mikään uusi, jenkeissähän näitä yksiköitä on ollut käytössä jo vuosia. Hieman kyllä silti mietiskelen tällaisten yksiköiden reaalihyötyä suomessa. Säästöjähän tässä selkeästi tavoitellaan etenkin näistä maaseudun VPK:n/sopimuspalokuntien keikoista, mutta pitää kyllä ajaa melko monta palohälytinkeikkaa ja roskakatospaloa ennen kuin tuollaisen yksikön satoja tuhansia (?) euroja kalliimmat valmistuskustannukset ja suuremmat käyttökustannukset tulee kompensoitua, etenkin kun kalusto ja innokas, koulutettu ja puoli-ilmainen miehistö näihin tehtäviin löytyy jo nyt. Toki hyötyäkin joissakin tapauksissa varmasti olisi mm. joidenkin palopuolen tehtävien pienentyneinä viiveinä, mutta voittaako hyödyt tällaisen yksikön mukana tuomat haitat etenkin kun otetaan kustannukset huomioon..?

 

greenville.braun_.821.13.jpg

 

Muokattu - dino

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Ambulanssi miehittää tk-polit, ajaa tupu-keikat, hoitaa kotihoidon työt ja jatkossa vielä sammuttelee tulipalot samalla. Kaikki ilmaiseksi oman työn ohessa. Hyvin tehostettu kieltämättä. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras

Aina väärässä paikassa, työkaveri kiinnostunut palomiehet roolista - tiukalla keikalla ei apuja saa. Kiinni hoito työssä ja kaikki jää kesken tulipalohälyytyksen myötä. Lopun on alkua koko touhu

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×