Jump to content
Sign in to follow this  
Etähoito

Työsuojelu työpaikalla ja yövuorojen merkintä työvuorolistaan

Recommended Posts

Etähoito

Hei miellä ollut pienessä yksikössämme toivetta työsuojeluun? Oliko tämä nyt niin että työnantaja puoli on mukakan kokouksissa mutta ei päätä asioista työntekijöiden puolesta? Pitäsikö pienessä yksikössä olla pääluottamusmies ? Kun tätäkään ei ole oikeasti pohdittu. Itse mietin monien asioiden muuttuessa todella nopeasti on molemmat todella tärkeitä -työhyvinvonnin ja työturvallisuuden ja työntekijöiden oikeuksien kannalta todella tärkeää.   Miten tulee merkitä työvuorolistaan esim 3 yövuoroa + nukkumisvapaat yms ja voiko ylipäätään nukkumisvapailta pyytää työntekijää töihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites
nor
6.1.2016 klo 09.54, Etähoito kirjoitti:

Miten tulee merkitä työvuorolistaan esim 3 yövuoroa + nukkumisvapaat yms ja voiko ylipäätään nukkumisvapailta pyytää työntekijää töihin?

Nukkumisvapaa on käsitteenä minulle outo, nukkumispäivästä meillä puhutaan. Se on se päivä jolloin yövuoro päättyy. Siitä seuraava päivä voi ymmärtääkseni olla normaali työpäivä, mutta listaergonomisesti se ei todellakaan ole oikein. 

Esimerkiksi ma-ti 21-07, ti-ke 21-07 ke-to 21-07, pe 13-21. Nukkumispäivä on tuo torstai jolloin lopetat valvomisen. Toivottavasti kuitenkin työnantajasi (edustaja) ei ole niin urpo että laittaisi tuolle perjantaille vuoroa, vaan siinä olisi vapaapäivä tai vaikka pari. 

Korjatkoon joku jos meni väärin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
November

Käsittääkseni sille ei ole mitään laillista estettä, jos vaan viikkolepo täyttyy. Eri asia on, kuka sellaisen listan takoituksella laatii (itsellänikin tuollainen kohta kyllä löytyy tältä listalta, mutta kyseessä koulutuspäivät öiden jälkeen). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Hoitajat.net

    Osallistu keskusteluun

×
×
  • Create New...