Jump to content
MAINOS

Pissa roisku


Henuuli

Recommended Posts

Olin tulppaamassa katetru letkua ja pissa roisku kaulalle/leukaan. Pesun, vedellä, kasvovedellä, saippualla. Pelkään että meniköhän huulille. 

Mitä riskejä saada joku tauti? 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Khk lh, sh opiskelija

Jos asiakkaalla ei ole mitään bakteeria virtsassa esim. ESBL tai MRSA niin ei ole. :D Koita olla seuraavalla kerralla varovaisempi. ;) Jos epäilyttää niin reissu työterveyteen.

Link to comment
Share on other sites

Tehyn sivuilta:

Jos bakteeri todetaan, lääkäri päättää sairausloman tarpeen ja ottaa kantaa, voiko hoitaja jatkaa työssään. Pääsääntöisesti työssä jatkamiselle ei ole estettä. Työnantaja voi tarvittaessa järjestää korvaavaa työtä, jossa ei olla potilaiden kanssa tekemisissä. Lääkäri myös tekee tartunnasta ilmoituksen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämään tartuntatautirekisteriin.

Link to comment
Share on other sites

MRSA tai ESBL voisi huolettaa. 

Kyllähän mistä tahansa eritteestä on mahdollista saada jokin "tauti" tai ainakin bakteeri tai virus itselleen, aivan kuten mistä tahansa muustakin, vaikkapa ruuasta, hammasharjasta, omista sormista tai puolison huulilta. Tautia todennäköisempi on se iljettävä hyiyök-puistatus kun eritteet roiskuu naamalle. Ajatuksena monia tauteja ahdistavampaa. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...