Jump to content
Lämäri

Kenttäsairaanhoitaja

Recommended Posts

Lämäri

Kovin tuoretta topiccia ei aiheesta löytynyt, niin kysäisenpä täältä...

Osaako joku kertoa kenttäsairaanhoitajan hommasta? Laitoin hakemuksen tikkakoskelle avoimeen tehtävään, kun sellainen siellä. "Maasto ja koulutuspainoitteinen työ" sanottiin kuvauksessa, itellä ei siis muuta kokemusta kenttäsairaanhoitajista, mitä nyt intissä näki että ne istu ammuntojen aikana aina autossa lukemassa lehtiä ja sitten sillo ku pitivät oppintunteja.

Tuo maastovuorokausikorvaus on käsittääkseni varsin tuntuva lisä palkkaan, varsinkin jos maastossa tulee vietettyä useampia päiviä kuukaudesta? Onko joku joka on ite työskennelly ksh:na? Osaatteko kertoa hommasta, minkälainen on päivärutiini yms.? Kovasti kyllä on nyt alkanut kiinnostamaan tuo paikka, et jos vaikka pääsiskin tuohon duuniin....

 

Kiitos!

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Pääsitkö? Oletko tykännyt? 

Itse ajattelin myös koittaa hakea nyt kun aukesi lähivaruskuntaan kenttiksen paikka. Se jää vähän auki, että miten pörssi kestää, kun lisiä tuossa hommassa ei kovin paljon makseta pl. tuo maastopäiväraha. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintaselostus

"Y2015-05 Varusmiehen kuolemaan johtanut ampumaonnettomuus Hangon Syndalenissa 16.12.2015"

http://turvallisuustutkinta.fi/material/attachments/otkes/tutkintaselostukset/fi/muutonnettomuudet/2015/In65Z5rMn/Y2015-05_Syndalen.pdf

antaa myös kuvan (s. 41) kenttäsairaanhoitajien toiminnasta "kovissa tilanteissa".  Silmiini pisti, että sama kenttäsairaanhoitaja antoi yksin ensihoitoa ennen ensihoidon saapumista ja järjesti vielä perään henkistä tukea suurelle joukolle onnettomuuden kokeneita varusmiehiä pääosin yksin.  Yhtäjaksoista työskentelyä tuli pitkään ennen taukoa ja mahdollisuutta päästä irti tilanteesta ei ollut.  

Silloin kun tapahtuu, voi tapahtua pahin mahdollinen. Varuskunnissa kun käsitellään paljon aseita, ammuksia ja räjähteitä. Oman lisänsä tuovat vielä erilaiset koulutuksessa käytettävät ajoneuvot. Koulutusta tehtäviin saa ja usealla on vahva ensihoitotausta ennen kenttäsairaanhoitajan uraa.  Ja palveluita tarvitsevat ovat pääosin perusterveitä. Sotaharjoituksissa liikutaan joukkojen mukana ja järjestetään mm. sairasvastaanottoja ja ylläpidetään ammuntoihin liittyvää ensihoitovalmiutta. Lääkintä-AU -koulutus on siirtynyt varuskuntiin ja tämä koulutuksen järjestämiseen myös kenttäsairaanhoitajat osallistuvat. Lääkintämiehet ja  uudet taistelupelastajat myös koulutetaan varuskunnissa. Terveysasemilla on myös työterveyspalveluita palkatulle henkilökunnalle.

Kenttäsairaanhoitaja voi työskennellä  "kenttäpainotteisesti" tai "varuskuntasairaalapainotteisesti". Ne, jotka työskentelevät enemmän kentällä, saavat enemmän maastovuorokausia ja siihen liittyviä korvauksia.

Nämä kokemukset perustuvat tutustumiskäyntiin yhdessä Suomen suurimmista varuskunnista ja sen terveysasemalla, jossa toimintaa meille esiteltiin. Omakohtaisia kokemuksia ei ole.

Muokattu - pekka

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...