Jump to content
Timbuktu

Kuinka paljon ja miten ehdit ja jaksat seurata osamisalueesi uusinta uutta tietoa?

Recommended Posts

Timbuktu

Mietityttää tämä ja se kuinka saan itseni jatkossa opiskeluiden jälkeen pidetty ajan tasalla...

Eli toki ymmärrän että itse työ opettaa ja työnantaja (toivottavasti) antaa mahdollisuuksia koulutuksiin, kahvihuoneessa on ehkä jokunen alan lehti jossa joku uutinen hoitotieteen rintamalta joka koskee sinun osaamisaluetta. Minulle tämä ei riitä. Haluan tähän jonkinlaista järjestelmällisyyttä ja systemaattisuutta.

Oletko itse kehtittänyt itselleen jonkun toimivan konseptin, onko työnantajalla joku hieno/toimiva tapa, Kertokaa kiitos.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Meillä on toimipaikkakohtaiset koulutusvastaavat, jotka kokoontuu aina silloin tällöin yhteen ja pohtivat koulutusaiheita tarpeeseen perustuen. Sitten kuukausittain koulutusvastaavat järjestävät toimipaikkakoulutusta. Lisäksi on sairaanhoitopiirin koulutuksia, joissa on läsnäolovelvoite toimenkuvasta riippuen vuodessa 10 - 20 tuntia.

Toimipaikkakoulutukset on aika pitkälti vanhan kertausta ja pieniä, yksinkertaisia juttuja, joita sitten työn ohessa katsellaan. Sairaanhoitopiirin koulutukset on pääsääntöisesti erikoislääkäreiden luentoja oman alansa jutuista, siellä tulee uutta asiaa ja joskus varsin korkealentoistakin. Jotain simulaatiokoulutuksia ja muita on myös ollut, mutta en ole itse niihin osallistunut niin en osaa niistä sanoa.

Näiden päälle sähköpostiin tulee usein kaikenlaisia asioita itseopiskeltaviksi. Usein toki ovat pelkkiä käytännön ohjeita ja niiden päivityksiä, mutta ajoittain laajojakin materiaaleja milloin mistäkin aiheesta.

Vapaa-aikana tullut viime aikoina opiskeltua lähinnä koulujuttujen kautta, kun luin lähäristä saikkariksi. Saa nähdä onko tarmoa ja halua käyttää vapaa-aikaa itseopiskeluun ja missä määrin nyt kun koulut loppuu. Nykyisessä työpaikassa onneksi on tuo koulutus melko hyvällä tolalla verrattuna aiempiin. Tätä foorumia seuratessa toki törmää kaikenlaisiin asioihin ja joskus jotain jää mieleenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Ikävän vähän on käytännössä koulutusta tarjolla vaikka kovin puhutaan taitojen ajantasalla pitämisestä yms :/ Jonkunlainen laimea yritys vallitsee mutta lähinnä näön vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
på vei

Vähän vaikeaahan tuo on. En kuulu liittoihin, niin ei tule ammattilehtiäkään kotiin. Terveysporttia tulee luettua töissä ja facebookin kautta hoitajat-foorumilta löytyy välillä jotain uutta mielenkiintoista. Opiskeluaikana kovasti painotettiin evidence based nursingiä, muuuutta... ei taida meikäläisenkään touhut enää mennä ihan uusimpien tutkimusten mukaan. Tuntuu, että monesta asiasta tiesin opiskelijana paljon enemmän, kun niitä oli pakko lukea jatkuvasti. Työelämässä oppii sit enemmänkin niitä "näin meillä on ollut tapana" -käytänteitä. Uusimmasta tutkimustiedosta keskustelevat kahvihuoneessa valitettavasti enimmäkseen lääkärit. Hoitajia tuntuu kiinnostavan enemmän Dermosilin uutuustuotteet... :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Helmimaaria

Mikä työnantajan järjestämä koulutus :D
Koitan netistä seurata uutta ja kirjoista muistutella vanhaa. Seuraavana lukulistalla Sairaanhoitajan käsikirja 2014.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...