Jump to content
MAINOS

INVANZ-antibiootin laimentaminen..?


Celestia

Recommended Posts

Miten te teette? Ohjeen mukaan vai laimennatteko 100 ml NaCl?

Ohjeen mukaan siis näin:

1. Liuota 1 g:n INVANZ-injektiopullon sisältö 10 ml:aan injektionesteisiin käytettävää vettä tai

0,9 % (9 mg/ml) natriumkloridi-liuosta, jolloin liuoksen vahvuudeksi tulee noin 100 mg/ml.

Ravista hyvin, jotta aine liukenee. (Ks. kohta 6.4 Säilytys, Liuottamisen jälkeen.)

2. Tarvitessasi 1 gramman annoksen siirrä liuos välittömästi 50 ml:aan 0,9 % (9 mg/ml)

natriumkloridi-liuosta, ja infusoi annos 30 minuutin kuluessa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ikinä en ole ko. antilooppiin oikeasti koskenut, mutta tuossahan annetaan lupa se nakkeliin liuottaa niin mikään lainaamassasi ei estä laittamasta suoraan 50ml tai 100ml nakkelipulloon.

Link to comment
Share on other sites

100 ml NaCl oon itsekin aiemmin laittanut, ja näin on isommassakin sairaalassa ohjeistettu tekemään kun 50 ml pulloja ei käytössä.

Nyt uudessa työyksikössä ja täällä asiasta noussut sen tason haloo, että oltu yhteyksissä lääkevalmistajaan ja tehty haittailmoituksia virheellisestä lääkkeenvalmistuksesta. Ymmärrän, että lääkkenvalmistaja ei anna lupaa muuhun kuin siihen mitä ohjeeseen on mustaavalkoisella painettu, mutta olisi mielenkiintoista saada puoluettomia perusteita sille, vaikuttaako lääkkeen tehoon tms. onko se laimennettuna 50 vai 100 ml NaCl..Saman lääkemääränhän potilas joka tapauksessa saa!

Link to comment
Share on other sites

Kyllä siinä nimenomaisesti kielletään laimentaminen yli jonkin tietyn tilavuuden tai annetaan konsentraatiolle rajat jos sillä on väliä. Tuollaisia ei ohjeesta varmaan löydy?

Link to comment
Share on other sites

Joo ei löydy :) mietin vain edelleen miten suurempaan nestetilavuuteen laimentaminen voisi vaikuttaa lääkkeen vaikutukseen...

Link to comment
Share on other sites

 Jos kaukaa haetaan niin joidenkin aineiden kemiallinen säilyvyys ja mm valonkesto esimerkiksi voi huonontua liian laimeassa liuoksessa. Joissain harvoissa laimennettavissa lääkkeissä konsentraatiolla valmiissa liuoksessa voi olla oikeasti väliä, mutta silloin se käy kyllä ohjeesta erittäin selvästi ilmi. Näissäkin huomattavasti useammin on maksmikonsentraatio, ei minmi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...