Jump to content
Reportteri

Henkilöstömäärä kasvanut yksityisten palveluntuottajien sote-palveluissa

Recommended Posts

Reportteri

Yksityisten palveluntuottajien henkilöstömäärä terveys- ja sosiaalipalveluissa on kasvanut 2000-luvulla nopeammin kuin julkisten palveluntuottajien. Henkilöstömäärän kasvusta yli 60 prosenttia on ollut yksityisellä sektorilla. Erityisen huomattavaa muutos on ollut vanhusten palveluissa, joissa yksityisten palveluntuottajien henkilöstön määrä on lähes kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Vanhuspalveluissa julkisen sektorin henkilöstön kasvu on noin 12 prosenttia samaan aikaan. 

 

Terveys- ja sosiaalipalveluissa työskenteli vuoden 2012 lopussa yhteensä 383 497 henkilöä, joista 72 prosenttia oli julkisella sektorilla.  Noin 18 prosenttia työskenteli yrityksissä ja 10 prosenttia järjestöissä.

 

Henkilöstötilasto valmistuu noin vuoden viiveellä muihin tilastoihin verrattuna. Henkilöstötilasto perustuu Tilastokeskuksen työssäkäynti-tilastoon, joka voidaan laatia vasta kun valtakunnalliset verotustiedot on vahvistettu. Verotustietojen käyttäminen mahdollistaa aineiston tarkkuuden, kun voidaan selvittää esimerkiksi lääkäreiden pääasiallinen toiminta yksityisellä tai julkisella sektorilla sekä sairaaloissa, lääkäripalveluissa tai muilla toimialoilla

 

Lue lisää terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstöstä

 

THL

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...