Jump to content
MAINOS

Henkilöstömäärä kasvanut yksityisten palveluntuottajien sote-palveluissa


Reportteri

Recommended Posts

Yksityisten palveluntuottajien henkilöstömäärä terveys- ja sosiaalipalveluissa on kasvanut 2000-luvulla nopeammin kuin julkisten palveluntuottajien. Henkilöstömäärän kasvusta yli 60 prosenttia on ollut yksityisellä sektorilla. Erityisen huomattavaa muutos on ollut vanhusten palveluissa, joissa yksityisten palveluntuottajien henkilöstön määrä on lähes kaksinkertaistunut 2000-luvulla. Vanhuspalveluissa julkisen sektorin henkilöstön kasvu on noin 12 prosenttia samaan aikaan. 

 

Terveys- ja sosiaalipalveluissa työskenteli vuoden 2012 lopussa yhteensä 383 497 henkilöä, joista 72 prosenttia oli julkisella sektorilla.  Noin 18 prosenttia työskenteli yrityksissä ja 10 prosenttia järjestöissä.

 

Henkilöstötilasto valmistuu noin vuoden viiveellä muihin tilastoihin verrattuna. Henkilöstötilasto perustuu Tilastokeskuksen työssäkäynti-tilastoon, joka voidaan laatia vasta kun valtakunnalliset verotustiedot on vahvistettu. Verotustietojen käyttäminen mahdollistaa aineiston tarkkuuden, kun voidaan selvittää esimerkiksi lääkäreiden pääasiallinen toiminta yksityisellä tai julkisella sektorilla sekä sairaaloissa, lääkäripalveluissa tai muilla toimialoilla

 

Lue lisää terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstöstä

 

THL

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...