Jump to content
MAINOS

Ulkomailla opiskelleiden lääkäreiden laillistaminen muuttuu


Reportteri

Recommended Posts

EU/ETA-valtioiden ulkopuolella koulutuksen saaneiden lääkäreiden laillistaminen muuttuu kaksivaiheiseksi. Valvira antaa laillistamista hakevalle lääkärille ensin muutoksenhakukelpoisen päätöksen koulutuksen hyväksymisestä. Hakija voi suorittaa Valviran määräämää palvelua, lisäopintoja, kuulusteluja tai lääkäriharjoittelua vasta saatuaan myönteisen päätöksen koulutuksen hyväksymisestä. 

Muutoksen tavoitteena on selkeyttää ulkomailla opiskelleiden laillistamisprosessia ja parantaa potilasturvallisuutta. Samalla parannetaan laillistamista hakevan lääkärin oikeusturvaa, kun hän saa muutoksenhakukelpoisen päätöksen koulutuksen hyväksymisestä heti laillistamisprosessin alkuvaiheessa.

Terveydenhuollon ammattihenkilölakiin tulee myös muita muutoksia. Valvira voi selvittää terveydenhuollon ammattioikeuksia hakevan henkilön ammatillista toimintakykyä, terveydentilaa ja ammattitaitoa, jos siihen on perusteltu syy. Tämä on tarpeen tilanteissa, joissa hakijalla epäillään olevan ammattia haittaava sairaus, päihteiden väärinkäyttöä tai heikentynyt toimintakyky.

Samalla täydennetään terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterin tietoja. Keskusrekisteriin merkitään jatkossa myös sellaisen laillistettavaan terveydenhuollon ammattiin opiskelevan henkilön tiedot, johon aluehallintovirasto tai Valvira on kohdistanut valvontatoimenpiteitä.

 

STM

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...