Jump to content
Sign in to follow this  
Reportteri

Eläkkeellä olevat sairaanhoitajat omaishoitajien tukena

Recommended Posts

Reportteri

Sairaanhoitajaliitto on käynnistänyt yhdessä Omaishoitajat ja läheiset -liiton kanssa omaishoitajia tukevan mentoroinnin pilottiohjelman. Mentoreina toimivat eläkkeellä olevat sairaanhoitajat, jotka haluavat hyödyntää osaamistaan ja syventää ymmärrystään omaishoitajuudesta. Pilotti toteutetaan Varsinais-Suomen alueella.

- Sairaanhoitajaliitto haluaa hankkeen avulla tukea omaishoitajia heidän vaativassa tehtävässään. Lisäksi haluamme tuottaa eläkkeellä oleville jäsenillemme mielekästä vapaaehtoistoimintaa, järjestöjohtaja Aura Matikainen Sairaanhoitajaliitosta sanoo.

Sairaanhoitajaliiton jäsenenä on runsaasti aktiivisia, hyvin koulutettuja ja kokeneita eläkkeelle jääneitä sairaanhoitajia. Heillä on annettavana osaamista, joka auttaa omaishoitajia työssään. Sairaanhoitajilla on kokemusta vaativien potilaiden hoidosta ja omaisten kanssa toimimisesta. Mentorien tarkoituksena ei ole hoitaa, vaan tukea omaishoitajaa.

- Meille oli yllätys, miten paljon mentorointiohjelma kiinnosti, ja miten helppoa oli saada seniorisairaanhoitajia mukaan. Monet tiesivät miten vaikea tilanne omaishoitajilla on, ja he halusivat tulla jakamaan pitkän uran tuomaa kokemusta ja osaamista, Matikainen kertoo.

Pilottiohjelman mentorit ovat kaikki käyneet Omaishoitajat ja läheiset -liiton järjestämän mentorointikoulutuksen. Varsinainen mentorointi alkaa omaishoitajien ja mentorien yhteistapaamisella 19.3.2015. Sen jälkeen mentori-omaishoitajaparit tapaavat kerran kuukaudessa marraskuuhun saakka. Kokemusten perusteella toimintaa kehitetään ja yhteistyötä laajennetaan uusille paikkakunnille.

Mentorointiohjelman toteuttavat yhteistyössä Varsinais-Suomen Sairaanhoitajat ry ja Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...