Jump to content
MAINOS

Eläkkeellä olevat sairaanhoitajat omaishoitajien tukena


Reportteri

Recommended Posts

Sairaanhoitajaliitto on käynnistänyt yhdessä Omaishoitajat ja läheiset -liiton kanssa omaishoitajia tukevan mentoroinnin pilottiohjelman. Mentoreina toimivat eläkkeellä olevat sairaanhoitajat, jotka haluavat hyödyntää osaamistaan ja syventää ymmärrystään omaishoitajuudesta. Pilotti toteutetaan Varsinais-Suomen alueella.

- Sairaanhoitajaliitto haluaa hankkeen avulla tukea omaishoitajia heidän vaativassa tehtävässään. Lisäksi haluamme tuottaa eläkkeellä oleville jäsenillemme mielekästä vapaaehtoistoimintaa, järjestöjohtaja Aura Matikainen Sairaanhoitajaliitosta sanoo.

Sairaanhoitajaliiton jäsenenä on runsaasti aktiivisia, hyvin koulutettuja ja kokeneita eläkkeelle jääneitä sairaanhoitajia. Heillä on annettavana osaamista, joka auttaa omaishoitajia työssään. Sairaanhoitajilla on kokemusta vaativien potilaiden hoidosta ja omaisten kanssa toimimisesta. Mentorien tarkoituksena ei ole hoitaa, vaan tukea omaishoitajaa.

- Meille oli yllätys, miten paljon mentorointiohjelma kiinnosti, ja miten helppoa oli saada seniorisairaanhoitajia mukaan. Monet tiesivät miten vaikea tilanne omaishoitajilla on, ja he halusivat tulla jakamaan pitkän uran tuomaa kokemusta ja osaamista, Matikainen kertoo.

Pilottiohjelman mentorit ovat kaikki käyneet Omaishoitajat ja läheiset -liiton järjestämän mentorointikoulutuksen. Varsinainen mentorointi alkaa omaishoitajien ja mentorien yhteistapaamisella 19.3.2015. Sen jälkeen mentori-omaishoitajaparit tapaavat kerran kuukaudessa marraskuuhun saakka. Kokemusten perusteella toimintaa kehitetään ja yhteistyötä laajennetaan uusille paikkakunnille.

Mentorointiohjelman toteuttavat yhteistyössä Varsinais-Suomen Sairaanhoitajat ry ja Turun Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.
 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...