Jump to content
MAINOS

Lääkehoidon päivä painottaa lääkehoidon seurantaa


Reportteri

Recommended Posts

Lääkehoidon päivä on vuosittain järjestettävä teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä. Vuoden 2015 Lääkehoidon päivä järjestetään torstaina 19.3. Teemapäivän tapahtumia on käynnissä pitkin viikkoa.

 

Väestön ikääntymisen ja sairastavuuden lisääntymisen myötä lääkkeitä käytetään aikaisempaa enemmän. Siksi lääkehoitojen seurannan merkitys on haluttu nostaa tänä vuonna Lääkehoidon päivän teemaksi. Lääkehoidon seuranta on erityisen tärkeää useista sairauksista kärsivillä ja monia lääkkeitä käyttävillä iäkkäillä, mutta ihan jokaisen lääkkeen käyttäjän kannattaa seurata tehoaako oma lääke toivotulla tavalla ja onko lääkityksessä ilmennyt ongelmia.

 

- Teemapäivän erityisenä tarkoituksena on nimenomaan aktivoida lääkkeiden käyttäjiä, sillä potilaan rooli on lääkehoidon onnistumisessa keskeinen. Parhaiten omaa lääkitysturvallisuuttaan voi edistää ylläpitämällä ajantasaista lääkityslistaa ja näyttämällä sen joka kerta lääkärillä ja apteekissa asioidessa", kannustaa kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttila Fimeasta.

 

Lääkehoidon päivään on ilmoitettu jo yli sata tapahtumaa eri puolilla Suomea. Esimerkiksi apteekeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja kauppakeskuksissa järjestettävät tietoiskut jakavat tärkeitä faktoja lääkehoidon seurannasta. Tämän lisäksi tarjolla on myös terveydenhoitoalan ammattilaisille tarkoitettuja seminaareja sekä työpajoja. Tapahtumien järjestäjinä ovat alan opiskelijat, potilasjärjestöt, apteekit, sairaalat ja muut terveydenhoidon toimijat. Lääkehoidon päivän sivuilta löytyy kätevä listaustyökalu, mistä voi hakea tapahtumia mm. paikkakunnan, kohderyhmän tai tapahtuman tyypin mukaan.

 

www.laakehoidonpaiva.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...