Jump to content
Sign in to follow this  
Reportteri

Lääkehoidon päivä painottaa lääkehoidon seurantaa

Recommended Posts

Reportteri

Lääkehoidon päivä on vuosittain järjestettävä teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä. Vuoden 2015 Lääkehoidon päivä järjestetään torstaina 19.3. Teemapäivän tapahtumia on käynnissä pitkin viikkoa.

 

Väestön ikääntymisen ja sairastavuuden lisääntymisen myötä lääkkeitä käytetään aikaisempaa enemmän. Siksi lääkehoitojen seurannan merkitys on haluttu nostaa tänä vuonna Lääkehoidon päivän teemaksi. Lääkehoidon seuranta on erityisen tärkeää useista sairauksista kärsivillä ja monia lääkkeitä käyttävillä iäkkäillä, mutta ihan jokaisen lääkkeen käyttäjän kannattaa seurata tehoaako oma lääke toivotulla tavalla ja onko lääkityksessä ilmennyt ongelmia.

 

- Teemapäivän erityisenä tarkoituksena on nimenomaan aktivoida lääkkeiden käyttäjiä, sillä potilaan rooli on lääkehoidon onnistumisessa keskeinen. Parhaiten omaa lääkitysturvallisuuttaan voi edistää ylläpitämällä ajantasaista lääkityslistaa ja näyttämällä sen joka kerta lääkärillä ja apteekissa asioidessa", kannustaa kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttila Fimeasta.

 

Lääkehoidon päivään on ilmoitettu jo yli sata tapahtumaa eri puolilla Suomea. Esimerkiksi apteekeissa, sairaaloissa, terveyskeskuksissa ja kauppakeskuksissa järjestettävät tietoiskut jakavat tärkeitä faktoja lääkehoidon seurannasta. Tämän lisäksi tarjolla on myös terveydenhoitoalan ammattilaisille tarkoitettuja seminaareja sekä työpajoja. Tapahtumien järjestäjinä ovat alan opiskelijat, potilasjärjestöt, apteekit, sairaalat ja muut terveydenhoidon toimijat. Lääkehoidon päivän sivuilta löytyy kätevä listaustyökalu, mistä voi hakea tapahtumia mm. paikkakunnan, kohderyhmän tai tapahtuman tyypin mukaan.

 

www.laakehoidonpaiva.fi

Edited by Reportteri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...