Jump to content
MAINOS

Vastavalmistunut sh ja ikäihmisten hoitotyö


nursetobe

Recommended Posts

Heippa,

kaipaisin vinkkejä teiltä kokeneemmilta hoitajilta ikäihmisten hoitotyöhön liittyen ja erityisesti tehostetun palveluasumisen ympäristössä.

Eli mitkä olisivat niitä "nyrkkisääntöjä" tai keskeisimpiä haasteita sekä työkaluja sh:n työn näkökulmasta? Ohjenuoria millä vastavalmistunut sh välttäisi kenties suurimmat sudenkuopat. Ikäihmisten tehostetussa palveluasumisessa kun tuntuisi olevan paikkoja auki... johtuen mistä...?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • Paikkoja on auki, koska työ näillä osastoilla on fyysisesti sekä psyykkisesti rankkaa. Lääkäri käy yleensä kerran viikossa (tai tarvittaessa), mikä lisää sairaanhoitajien vastuuta. Yleensä näissä yksiköissä on hyvin vähän sairaanhoitajia, usein vuorossa pelkästään lähi- tai perushoitajia. Työ on haasteellista kaikille, koska vanhukset näissä laitoksissa ovat erittäin iäkkäitä ja monisairaita.
Link to comment
Share on other sites

Eräs suuri haaste on tosiaan se, että sairaanhoitajia on yleensä vain yksi, ja hänelle luonnostaan lankeaa dosettien jakoa, lääkärin kiertoa, kaikennäköistä konsultaatiota, lääketilauksia ynnä muuta. Kuitenkin ylemmät tahot mielellään laskevat, että sh on kentällä ihan siinä missä muutkin. Ainakin yksityisellä nimenomaan tämä usein johtaa siihen, että sairaanhoitajat tahtoo olla kulutustavaraa.

 

Lisäksi se ei työnä sinänsä ole välttämättä kaikkien mielestä kovin motivoivaa, kun päivät menee aika lailla perushoidon parissa. Harvemmin siellä mitään sen kummempaa on, kun kuitenkin sellaista somaattista akuutimpaa hoidettavaa hoidetaan melko vähän tuossa vaiheessa enää. Tai sitten ne hoidetaan sairaalassa. Kestiksen vaihto ja inrien ottaminen voi olla lähes ainoat toimenpiteet mitä "pääsee" tekemään, eli taidot ruostuu aika nopeasti. Voi riippua paikastakin, mutta minun kokemuksella näin.

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...