Jump to content
Sign in to follow this  
nursetobe

Vastavalmistunut sh ja ikäihmisten hoitotyö

Recommended Posts

nursetobe

Heippa,

kaipaisin vinkkejä teiltä kokeneemmilta hoitajilta ikäihmisten hoitotyöhön liittyen ja erityisesti tehostetun palveluasumisen ympäristössä.

Eli mitkä olisivat niitä "nyrkkisääntöjä" tai keskeisimpiä haasteita sekä työkaluja sh:n työn näkökulmasta? Ohjenuoria millä vastavalmistunut sh välttäisi kenties suurimmat sudenkuopat. Ikäihmisten tehostetussa palveluasumisessa kun tuntuisi olevan paikkoja auki... johtuen mistä...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
felix
  • Paikkoja on auki, koska työ näillä osastoilla on fyysisesti sekä psyykkisesti rankkaa. Lääkäri käy yleensä kerran viikossa (tai tarvittaessa), mikä lisää sairaanhoitajien vastuuta. Yleensä näissä yksiköissä on hyvin vähän sairaanhoitajia, usein vuorossa pelkästään lähi- tai perushoitajia. Työ on haasteellista kaikille, koska vanhukset näissä laitoksissa ovat erittäin iäkkäitä ja monisairaita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leipuri Hiiva

Eräs suuri haaste on tosiaan se, että sairaanhoitajia on yleensä vain yksi, ja hänelle luonnostaan lankeaa dosettien jakoa, lääkärin kiertoa, kaikennäköistä konsultaatiota, lääketilauksia ynnä muuta. Kuitenkin ylemmät tahot mielellään laskevat, että sh on kentällä ihan siinä missä muutkin. Ainakin yksityisellä nimenomaan tämä usein johtaa siihen, että sairaanhoitajat tahtoo olla kulutustavaraa.

 

Lisäksi se ei työnä sinänsä ole välttämättä kaikkien mielestä kovin motivoivaa, kun päivät menee aika lailla perushoidon parissa. Harvemmin siellä mitään sen kummempaa on, kun kuitenkin sellaista somaattista akuutimpaa hoidettavaa hoidetaan melko vähän tuossa vaiheessa enää. Tai sitten ne hoidetaan sairaalassa. Kestiksen vaihto ja inrien ottaminen voi olla lähes ainoat toimenpiteet mitä "pääsee" tekemään, eli taidot ruostuu aika nopeasti. Voi riippua paikastakin, mutta minun kokemuksella näin.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...