Jump to content
Reportteri

Hoitajat kehittivät työkalun turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen

Recommended Posts

Reportteri

Lääketietokeskus on kehittänyt yhteistyössä hoitotyön ammattilaisten kanssa lääketiedon verkkopalvelun sairaan- ja lähihoitajien arkityön tarpeisiin. Pilotointivaiheeseen osallistui useita erikokoisia terveydenhuollon organisaatioita ympäri Suomea. Verkkopalvelu sai koekäytön aikana innostuneen vastaanoton. Valtaosa pilottikäyttäjistä suosittelisi palvelua myös kollegoilleen.


Hoitotyön Pharmaca Fennica toimii verkkoyhteydellä niin osaston tietokoneella kuin kotihoidon mobiililaitteissa. Terveysportti-palvelua käyttävät sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot ja oppilaitokset voivat testata palvelua maksutta helmikuun loppuun, jonka jälkeen se on käytössä organisaatiokohtaisella vuosimaksulla.

 

Palvelussa voi mm. tunnistaa lääkkeitä tablettien ja kapseleiden kuvien avulla, vertailla lääkkeitä yhdellä silmäyksellä, valmistaa yhdenmukaisten ohjeiden avulla IV-lääkkeitä käyttökuntoon (laimennus ja annostelu) ja tukea potilaan lääkehoitoa selkeiden potilasohjeiden avulla.


www.hoitotyonpharmacafennica.fi

 

Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelun suunnittelua ohjasivat Turun ammattikorkeakoulun ja Lääketietokeskuksen yhteistyössä toteuttaman MONI-lääke -hankkeen tutkimustulokset ja Aalto-yliopistoon tehdyn palvelumuotoilun diplomityön tuotokset. Kehitystyön aikana yli 1000 lähi- ja sairaanhoitajaa antoi panoksensa palvelun kehittämiseen.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...