Jump to content
MAINOS

Hoitajat kehittivät työkalun turvallisen lääkehoidon toteuttamiseen


Reportteri

Recommended Posts

Lääketietokeskus on kehittänyt yhteistyössä hoitotyön ammattilaisten kanssa lääketiedon verkkopalvelun sairaan- ja lähihoitajien arkityön tarpeisiin. Pilotointivaiheeseen osallistui useita erikokoisia terveydenhuollon organisaatioita ympäri Suomea. Verkkopalvelu sai koekäytön aikana innostuneen vastaanoton. Valtaosa pilottikäyttäjistä suosittelisi palvelua myös kollegoilleen.


Hoitotyön Pharmaca Fennica toimii verkkoyhteydellä niin osaston tietokoneella kuin kotihoidon mobiililaitteissa. Terveysportti-palvelua käyttävät sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatiot ja oppilaitokset voivat testata palvelua maksutta helmikuun loppuun, jonka jälkeen se on käytössä organisaatiokohtaisella vuosimaksulla.

 

Palvelussa voi mm. tunnistaa lääkkeitä tablettien ja kapseleiden kuvien avulla, vertailla lääkkeitä yhdellä silmäyksellä, valmistaa yhdenmukaisten ohjeiden avulla IV-lääkkeitä käyttökuntoon (laimennus ja annostelu) ja tukea potilaan lääkehoitoa selkeiden potilasohjeiden avulla.


www.hoitotyonpharmacafennica.fi

 

Hoitotyön Pharmaca Fennica -palvelun suunnittelua ohjasivat Turun ammattikorkeakoulun ja Lääketietokeskuksen yhteistyössä toteuttaman MONI-lääke -hankkeen tutkimustulokset ja Aalto-yliopistoon tehdyn palvelumuotoilun diplomityön tuotokset. Kehitystyön aikana yli 1000 lähi- ja sairaanhoitajaa antoi panoksensa palvelun kehittämiseen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...