Jump to content
MAINOS

Mitä nuo sakkomaksut tarkoittaa?


loitsu

Recommended Posts

Esim meillä osastonhoitaja tilaa potilaat. Pitää ottaa tietyssä ajassa tai muuten tulee sakkoja. Tietääkö joku minkä pituinen tuo aika on? Tai kuinka iso sakko tulee jos ei keskussairaalasta oteta ajoissa?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kysymyksesi on hieman epäselvä, mutta ensiksi tuli mieleen, että saatat tarkoittaa noita siirtoviivemaksuja, joita moni sairaanhoitopiiri perii, jos potilaan kotikunta ei osoita potilaalle ajoissa jatkohoitopaikkaa. En ole varma onko maksu joka paikassa kaksinkertainen, mutta se näyttäisi olevan tyypillistä. Usein kunnalla on 1-4 päivää aikaa osoittaa paikka ennenkuin siirtoviivemaksu alkaa rullata. Käsittääkseni tarkka aika ja sakon määrä riippuu siitä, missä päin Suomea vaikutat.

Link to comment
Share on other sites

Meilläpäin tuo on keskussairaalasta tullessa vuorokausi. Kuulostaa tosiaan aika pitkältä jos jossain on muka yli kaksi vuorokautta. Ja sakkomaksu on niin paljon, että potilas siiretään vaikka viereisen kunnan terveyskeskukseen, jos omiin ei muka mihinkään ovenpieleenkään mahdu. Tarkkaa summaa en tiedä.

Link to comment
Share on other sites

Lääkärilehden artikkeli;(2014)

http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html?type=1/news_id=14640/Siirtoviiveet+saatiin+hallintaan

 

... Helsinki maksoi viime vuonna siirtoviivemaksuja noin kaksi miljoonaa, mikä oli 0,45 prosenttia sen HUS:lle maksamista runsaasta 480 miljoonasta, hän vertaa.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...