Jump to content
Reportteri

Ministeri Risikko kehottaa kuuntelemaan hoitajia vanhustenhoidon kehittämisessä

Recommended Posts

Reportteri

Vanhustenhoidon kehittämisessä kannattaa kuunnella ikäihmisiä ja hoitotyön ammattilaisia, sanoo liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko. Näin voidaan löytää toimintatapoja, jotka vastaavat paremmin ihmisten odotuksia.

 

Ministeri Risikko toimi Suomessa suojelijana Queen Silvia Nursing Award -stipendille. Se myönnetään vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle, joka tarjoaa parhaan ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. Tänä vuonna stipendin sai Laura Virtanen Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

 

Palkintoseremonia järjestettiin perjantaina 20. helmikuuta Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan Ruotsin kuningatar Silvia.

 

Risikko sanoi olevansa iloinen siitä, että kuningatar Silvian toiminta kiinnittää huomion hoitotyön merkitykseen ikäihmisten hoidossa.

 

– Hoitotyön lähestyminen ihmisen auttamisessa on kokonaisvaltainen. Sanoihan hoitotyön oppiäiti Florence Nightingale seuraavasti: ”Hoitajan pitää vastata potilaan tarpeisiin kokonaisvaltaisesti ja ymmärtää että potilaan koirakin tarvitsee ruokaa.”

 

Ministeri muistutti, että väestön ikääntyminen lisää myös hoivan tarvetta. Siksi vanhustenhoitoon tarvitaan uusia ratkaisuja kipeämmin kuin koskaan.

 

– Ikäihmisiä kuuntelemalla ja hoitotyön ammattilaisten osaamista hyödyntämällä voimme löytää uusia toimintatapoja, jotka vastaavat paremmin ihmisten odotuksia.

 

Tiedote stipendistä

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

No hyvin ministeri Paula Risikko kuunteli hoitajia vuoden 2007 Tehyn työtaistelussa. Juuri kun Kokoomuksen vaalivoitto oli saavutettu "Sari sairaanhoajan" asialla, unohtuivat lupausten lunataminen niin Risikolta,  Kataiselta, Perholta kuin  Zyskowicziltä. Se siitä kuuntelemisesta.... Minuun tuo ei uppoa :vihainen:   

 

Ai niin... eduskuntavaalit ovat taas tulossa.

Muokattu - pekka

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

 

 

Ai niin... eduskuntavaalit ovat taas tulossa.

Niin on ja vahvasti..

Demaritkin lupaa Rinteen suulla hoitajille ja muille naisvaltaisille aloille ummet, lammet ja isot palkankorotukset. Siis puolue joka on ollut viimeisien vuosikymmenien aikana melkein kaikissa hallituksissa mukana, lupaa just seuraavassa hallituksessa muuttaa naisen aseman.. Jos siis vaan äänestät demareita..:D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...