Jump to content
MAINOS

Ministeri Risikko kehottaa kuuntelemaan hoitajia vanhustenhoidon kehittämisessä


Reportteri

Recommended Posts

Vanhustenhoidon kehittämisessä kannattaa kuunnella ikäihmisiä ja hoitotyön ammattilaisia, sanoo liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko. Näin voidaan löytää toimintatapoja, jotka vastaavat paremmin ihmisten odotuksia.

 

Ministeri Risikko toimi Suomessa suojelijana Queen Silvia Nursing Award -stipendille. Se myönnetään vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle, joka tarjoaa parhaan ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. Tänä vuonna stipendin sai Laura Virtanen Metropolia Ammattikorkeakoulusta.

 

Palkintoseremonia järjestettiin perjantaina 20. helmikuuta Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan Ruotsin kuningatar Silvia.

 

Risikko sanoi olevansa iloinen siitä, että kuningatar Silvian toiminta kiinnittää huomion hoitotyön merkitykseen ikäihmisten hoidossa.

 

– Hoitotyön lähestyminen ihmisen auttamisessa on kokonaisvaltainen. Sanoihan hoitotyön oppiäiti Florence Nightingale seuraavasti: ”Hoitajan pitää vastata potilaan tarpeisiin kokonaisvaltaisesti ja ymmärtää että potilaan koirakin tarvitsee ruokaa.”

 

Ministeri muistutti, että väestön ikääntyminen lisää myös hoivan tarvetta. Siksi vanhustenhoitoon tarvitaan uusia ratkaisuja kipeämmin kuin koskaan.

 

– Ikäihmisiä kuuntelemalla ja hoitotyön ammattilaisten osaamista hyödyntämällä voimme löytää uusia toimintatapoja, jotka vastaavat paremmin ihmisten odotuksia.

 

Tiedote stipendistä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

No hyvin ministeri Paula Risikko kuunteli hoitajia vuoden 2007 Tehyn työtaistelussa. Juuri kun Kokoomuksen vaalivoitto oli saavutettu "Sari sairaanhoajan" asialla, unohtuivat lupausten lunataminen niin Risikolta,  Kataiselta, Perholta kuin  Zyskowicziltä. Se siitä kuuntelemisesta.... Minuun tuo ei uppoa :vihainen:   

 

Ai niin... eduskuntavaalit ovat taas tulossa.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Ai niin... eduskuntavaalit ovat taas tulossa.

Niin on ja vahvasti..

Demaritkin lupaa Rinteen suulla hoitajille ja muille naisvaltaisille aloille ummet, lammet ja isot palkankorotukset. Siis puolue joka on ollut viimeisien vuosikymmenien aikana melkein kaikissa hallituksissa mukana, lupaa just seuraavassa hallituksessa muuttaa naisen aseman.. Jos siis vaan äänestät demareita..:D

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...