Jump to content
 
Reportteri

Vuoden terveydenhoitaja on Katriina Silvasti

Recommended Posts

Reportteri

Vuoden 2015 terveydenhoitajaksi on valittu Katriina Silvasti. Palkintoperusteluissa Silvasti saa kiitosta monipuolisesta ja laajasta näkemyksestään lasten ja heidän perheidensä hyvinvoinnin tukemisessa sekä pitkäjänteisestä työskentelystä Kuopion lastenneuvolatoiminnan kehittämiseksi. Silvasti on työskennellyt Kuopion kaupungin Puijonlaakson lastenneuvolassa 25 vuotta.

 

Silvastin valtti työssä on monipuolisuus: hän toimii varhaisen tuen koordinaattorina moniammatillisessa tiimissä ja on laatinut erityistyöntekijöiden kanssa oppaita ja esitteitä lapsiperheille. Kollegoilleen Silvasti on laatinut laajan, sähköisessä muodossa olevan tietopaketin jokapäiväiseen työhön, jota hän päivittää viikoittain. Hän tekee säännöllisesti yhteistyötä esimerkiksi yliopistollisen sairaalan kanssa ja perehdyttää uusia terveydenhoitajia lastenneuvola-asioihin ja materiaaliin. Lisäksi Silvasti käy kertomassa lastenneuvolan toiminnasta muun muassa perhepäivähoitajille sekä päiväkodin ja kerhojen henkilökunnalle.

 

Silvastin kunnioittava ja asiantunteva asiakkaiden kohtaaminen on huomattu, ja hän saa kiitosta myös asiakkailta. Hän työskentelee asiakaslähtöisesti ja tekee tarvittaessa esimerkiksi lasten terveystarkastuksia päiväkodissa yhteistyössä päivähoidon kanssa. Silvastille myönnettiin Kodin kuvalehden Hyvän palvelun -diplomi vuonna 2007.

 

– Uskon, että terveydenhoitajaan luotetaan tänäkin päivänä. Myös maahanmuuttajaperheille neuvola ja tuttu terveydenhoitaja ovat tärkeitä tukipilareita, joihin voi ottaa tarvittaessa yhteyttä. Monet perheet elävät kovien paineiden alla: on työttömyyttä, yhden vanhemman perheitä, asutaan kaukana lähisukulaisista jne. On tärkeää, että perheet voivat varata ajan neuvolaan aina tarpeen tullen, toteaa Vuoden Terveyenhoitaja Katriina Silvasti.

 

 Silvasti pitää tärkeänä, että asiakkaalle olisi riittävästi aikaa neuvolavastaanotolla. 

– On turha kysyä, mitä kuuluu, jos ei ennätä kuunnella vastausta. Paine asiakasmäärien lisäämiseksi heikentää palvelun laatua. Koen arvokkaana terveydenhoitajan perustyön. Toivoisin tulevaisuudessa perheiden henkilökohtaistenkin tapaamisten säilyvän, vaikka myös nettineuvolaa kehitetään.

 

Lähde: STHL

 

Katri Silvastin haastattelu: http://ohjelmaopas.yle.fi/1-2640055

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×