Jump to content
MAINOS

Lääkkeen pistäminen - täydellä ruiskulla vai tarvittavalla annoksella?


Puppura

Recommended Posts

Tässä taannoin oli työpaikallani tilanne jossa potilaalle on määrätty Morphinia im. Potilas oli kivulias saattohoitopotilas, joten voitiin olettaa, että kipulääkitykselle oli tarvetta päivän aikana useamapaan kertaan. Miten te toimitte kun pistätte morkkua? Otatteko koko ampullin yhteen ruiskuun ja annatte samasta ruiskusta potilaalle aina tarvittavan määrän eli pistätte samasta ruiskusta esimerkiksi kolme-neljä kertaa? Otatteko yhdestä ampullista useaan ruiskuun esimerkiksi 0,2ml, jos määräys on 2mg ja käytätte lääkettä sitä mukaan kuin potilas tarvitsee? Vai otatteko ruiskuun vain lääkemäärän mitä olet antamassa ja laitatte loppu ampullin lääkehävikkiin?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Morkku on halpaa, eli joka kerta uudesta, loput lääkehävikkiin. Meillä noiden vetäminen etukäteen ja muu säilöminen on yksiselitteisesti kielletty.

 

Näissä tapauksissa pistän muutenkin pienellä neulalla sc. Sattuu vähemmän, jos ollenkaan. Morkkupumppu aloitetaan myös aika herkästi jos rupeaa yli 4 kertaa vrk menemään säännöllisesti.

Link to comment
Share on other sites

Osaston systeemeistä ei tietoa. Kotioloissa vedetään koko ampulla ruiskuun ja sieltä sitten vedetään aina tarvittava annos toisella ruiskulla. Säilyy 24h. Suositaan s.c pistosta. 

Onneksi aika vähän tarttee pelailla näillä, kipupumppu on lähes kaikilla tai aloitetaan pikaisesti. Sen kanssa niin paljon helpompi antaa boluksia ja nostella jatkuvaa annosta. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...