Jump to content
MAINOS

Yhä harvempi potilas hoidetaan vuodeosastolla


Reportteri

Recommended Posts

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla hoidettujen potilaiden määrä on vähentynyt kymmenessä vuodessa 3,2 prosenttia ja hoitopäivien määrä lähes 23 prosenttia. Erikoissairaanhoidon vuodeosasto- ja päiväkirurgisten hoitojaksojen määrä on laskenut vuodesta 2003 alkaen lähes 8 prosenttia. Sen sijaan avohoidon käyntien määrä on kasvanut vuodesta 2006 lähtien 24 prosenttia.

 

Somaattisen erikoissairaanhoidon palveluja käytti vuonna 2013 yhteensä 1,78 miljoonaa potilasta. Hoidettujen potilaiden keski-ikä oli 53 vuotta. Vanhimpien ikäryhmien osuus vuodeosastolla hoidetuista potilaista on kasvanut 2000-luvulla. 

 

Eniten hoitojaksoja ja -päiviä erikoissairaanhoidossa oli edelleen verenkiertoelinten sairauksien hoidossa. Avohoidon käyntejä oli eniten kasvaindiagnoosien vuoksi, 15 prosenttia kaikista avohoitokäynneistä. 

 

Erikoissairaanhoidon toimenpiteistä noin 90 prosenttia tehtiin julkisissa sairaaloissa. Päiväkirurgisten toimenpiteiden osuus on merkittävä, etenkin yksityisten sairaaloiden leikkauksista valtaosa tehtiin päiväkirurgisina toimenpiteinä.

 

Somaattinen erikoissairaanhoito 2013 - PP-esitys

 

Lähde: THL

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...