Jump to content
 
Reportteri

Yhä harvempi potilas hoidetaan vuodeosastolla

Recommended Posts

Reportteri

Erikoissairaanhoidon vuodeosastolla hoidettujen potilaiden määrä on vähentynyt kymmenessä vuodessa 3,2 prosenttia ja hoitopäivien määrä lähes 23 prosenttia. Erikoissairaanhoidon vuodeosasto- ja päiväkirurgisten hoitojaksojen määrä on laskenut vuodesta 2003 alkaen lähes 8 prosenttia. Sen sijaan avohoidon käyntien määrä on kasvanut vuodesta 2006 lähtien 24 prosenttia.

 

Somaattisen erikoissairaanhoidon palveluja käytti vuonna 2013 yhteensä 1,78 miljoonaa potilasta. Hoidettujen potilaiden keski-ikä oli 53 vuotta. Vanhimpien ikäryhmien osuus vuodeosastolla hoidetuista potilaista on kasvanut 2000-luvulla. 

 

Eniten hoitojaksoja ja -päiviä erikoissairaanhoidossa oli edelleen verenkiertoelinten sairauksien hoidossa. Avohoidon käyntejä oli eniten kasvaindiagnoosien vuoksi, 15 prosenttia kaikista avohoitokäynneistä. 

 

Erikoissairaanhoidon toimenpiteistä noin 90 prosenttia tehtiin julkisissa sairaaloissa. Päiväkirurgisten toimenpiteiden osuus on merkittävä, etenkin yksityisten sairaaloiden leikkauksista valtaosa tehtiin päiväkirurgisina toimenpiteinä.

 

Somaattinen erikoissairaanhoito 2013 - PP-esitys

 

Lähde: THL

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×