Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajaopiskelija palkittiin ideasta vanhustenhoidon kehittämiseksi


Reportteri

Recommended Posts

Vuoden 2014 Queen Silvia Nursing Award -stipendin saajaksi on valittu sairaanhoitajaopiskelija Laura Virtanen, joka palkitaan ideastaan ”Hoitajan HelpDesk”. Ensimmäisen kerran Suomessa jaettava palkinto myönnetään parhaasta uudesta ideasta vanhustenhoidon kehittämiseksi.

 

Lauran ideoimaa verkkopalvelua, jonka avulla vanhustenhoidon parissa työskentelevät voivat saada helposti apua ja tukea muilta hoitoalan ammattilaisilta, ei ole yleisesti käytössä. Idea on edelleen kehitettävissä oleva, hoitoalaa eteenpäin vievä ja sitä voidaan hyödyntää terveydenhuollossa laajalti. Laura on hyvä esikuva muille sairaanhoitajaopiskelijoille ja sairaanhoitajan ammattia harkitseville, sillä hän on luova ja motivoitunut kehittämään sekä hoitoalaa että omaa osaamistaan.

 

Laura Virtanen on 22-vuotias ja opiskelee ensimmäistä vuotta sairaanhoitajaksi Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Tammisaaresta kotoisin oleva Laura kiinnostui sairaanhoitajan työstä sen monipuolisuuden vuoksi, ja hän katsoo, että sairaanhoitajilla on mahdollisuus osallistua monin tavoin vanhustenhoidon ja hoitoalan kehittämiseen. Tulevaisuudessa Lauraa kiinnostavat muun muassa yrittäjyys ja kansainväliset tehtävät.

 

Queen Silvia Nursing Award -stipendi koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä yksilöllisesti räätälöitävästä puolen vuoden harjoittelujaksosta, jonka aikana stipendiaatilla on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhuksille suunnattuihin palveluihin niin Suomessa kuin ulkomailla.

 

Queen Silvia Nursing Award -stipendi lanseerattiin Ruotsissa vuonna 2013 kuningatar Silvian 70-vuotispäivän kunniaksi, ja stipendi myönnetään nyt ensimmäisen kerran sekä Ruotsissa että Suomessa. Suomalaiset sairaanhoitajaopiskelijat lähettivät tänä vuonna kilpailuun yhteensä noin 300 ideaa. Stipendihakemuksia lähetettiin kaikista ammattikorkeakouluista.

 

www.queensilvianursingaward.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...