Jump to content
MAINOS

Terveydenhoitaja Englantiin


Lucille

Recommended Posts

Hei!

 

Onko täällä ketään Th/ sh AMK tutkinnon omaavia Englannissa töissä? Luin jostain toisesta ketjusta, että THn olisi vaikea saada laillistaminen? Onko siis tällä tutkinnolla mahdollista työskennellä esim neuvolassa tai vastasyntyneiden osastolla Englannissa? Kiitos kovasti, jos joku vastaa! Itse vasta suunnittelen alan opintoja, mutta olen joka tapauksessa menossa Englantiin, joten olisi hyvä tietää etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Jos vasta suunnittelet opintoja ja englantiin on pyrkimys niin kannattaa varmaan suoraa hakea metropoliaan opiskelelemaan englanniksi ko. tutkinto ja pyrkiä tekemään harjoittelut + vaikka vaihto englantiin niin on vähän paremmat lähtökodat lähteä stten töihinkin sinne. 

 

e: Niin ja jos vasta suunnittelet ja englantiin mieli halajaa sh töihin niin mikä estää hakemasta sinne suoraan kouluun ?

Link to comment
Share on other sites

Jos vasta suunnittelet opintoja ja englantiin on pyrkimys niin kannattaa varmaan suoraa hakea metropoliaan opiskelelemaan englanniksi ko. tutkinto ja pyrkiä tekemään harjoittelut + vaikka vaihto englantiin niin on vähän paremmat lähtökodat lähteä stten töihinkin sinne. 

 

e: Niin ja jos vasta suunnittelet ja englantiin mieli halajaa sh töihin niin mikä estää hakemasta sinne suoraan kouluun ?

Ei huonompi idea tuo englanninkielinen tutkinto. Suomessa haluan opiskella kyllä. Englannissa koulutus maksaa melkoisesti ja olisi tässä aikaa ennen lähtöä.

Link to comment
Share on other sites

Ei taida onnistua. Vastasyntyneiden osastolle ei taida olla asiaa ellei ole children’s nurse tai kätilö. Jotta saisi tuon public health nursen laillistuksen niin sama juttu, omat erikoistumisopinnot.(nopeasti kun vilkaisin niin 120cr- siis sh tutkinnon päälle)  NMC:n sivuilla sanotaan että Sairaanhoitaja AMK saa suoraan sairaanhoitajan laillistuksen, mutta kaikki muut menee erilliseen harkintaan. On todella tärkeää että otat selvää mitä vaaditaan. Jossain vaiheessa siellä annettiin arvoa Suomessa hankitulle työkokemeukselle. Ennen vanhaan siis voisi myös sen perusteella antoivat noita laillistuksia. Eivät kuitenkaan taida enää antaa. Pitäisi olla osoittaa opinnot. 

 

Aina on mahdollista että hoitaa tuon TH/SH opinnot täällä ja lähtee sairaanhoitajaksi Britteihin. Sitten suorittaa niitä lisäopintoja siellä. Kallista on mutta jos käy hyvä tuuri niin työnantaja maksaa opinnot.  Googlaile hiukan niin yliopistojen sivuilta löytyy hyvin tietoa siitä millaisia opintoja siellä tarjotaan. Useimpia opintoja on sitten myös mahdollista suorittaa työnohella kun on jo sh laillistus.

 

Briteissä on vähän sellainen meininki, että uralla oikeasti edetään kun on opintoja tullut lisää. Saa enenmmän lupia, palkkaa ja vaativampia hommia!

 

Tsemppiä!

Link to comment
Share on other sites

Asian vierestä vähän mutta ihan huomiona. Näyttää olevan briteissä aika reilusti töitä tarjolla, jo ihan mol:in sivujen kautta.

Palkkaavat näemmä satoja uusia työntekijöitä, kun noissa ilmoituksissa on paikat kymmenissä...

 

Suottaapi laillistuksia helpottaa tämmöinen pula.

Link to comment
Share on other sites

Tosiaan, opintojen aikaisia työharjoitteluja kannattaa hyödyntää ja suunnata ne sinne Englantiin heti kuin mahdollista. Itselläni oli aikoinaan kiinnostuksen kohteena juuri ulkomailla työskentely, joten valitsin ensimmäiseksi hakukohteekseni AMK:n, joka tukee erityisesti kansainvälisyyttä ja kansainvälisiä työharjoittelujaksoja. Tästä ryhmästämme yksi suuntasi opintojaan juuri Englantia silmällä pitäen ja työllistyikin sinne valmistumisen jälkeen. Jos et vielä ole hakenut opiskelupaikkaa, niin vertaile eri oppilaitoksia ja millaisia mahdollisuuksia ne tarjoavat silmälläpitäen juuri kansainvälisyyttä. Tosiaan, myös työnajantajan panosta usein vaaditaan että työlupa heltiää, joten jos saat harjoittelujaksolla osoitettua että olet hyvä ja asiantunteva tyyppi, niin varmasti työpaikan ovet aukeavat helpommin sitten valmistuttua :)

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Paulakuu

Opiskelu Sh:ksi brittiläistä ei ole kallista. Punainen risti maksaa opiskelun. Tyttäreni on valmistunut siellä sairaanhoitajaksi. Siellä valmistutaan joko aikusten tai lastenhoitajaksi. Terveydenhoitajaksi pätevöidytään vasta muutamien vuosien työkokemuksen jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Johanna

Joskus 10 vuotta sitten tuttu kätilö yritti saada laillistuksen Englanttin. Ei onnistunut kun olisi pitänyt olla sairaanhoitajan tutkintopaperi erikseen vaikka Suomessa kätilöopinnot antavat pätevyyden myös sairaanhoitajaksi. En tiedä onko systeemi muuttunut sittemmin mutta tämä asia kannattaa tarkistaa ensin.

Link to comment
Share on other sites

Guest TheatrePractitioner

Health Visiting lienis terkkaria lähinnä oeva, mutta Suomalaista tutkintoa (?) ei täälä tunnusteta. HVt on joko hoitsuja tai kätilöitä, jotka ovat suorittaneet ekstra tutkinnot valmistumisen jälkeen. http://www.nhscareers.nhs.uk/explore-by-career/nursing/careers-in-nursing/health-visiting/

Suomalaisen sairaanhoitaja- ta kätilötutkinnon voi hyväksyttää NMCllä, ja sitä ennen ei voi duunissa alkaa..."jäsenmaksu" on sen lisäks £120 per vuosi. Siihen päälle sit 'suositeltu' liiton jäsenyys, edustamisen takia. Tosin se indemnity insurance ei automaatisesti tuu ainakaan RCNn kautta, jos tekee valtiolle NHSlle duunia. Semmoisen voi itse hankkia, jos oikeusturvaa haluaa lisää.

Opiskelu yliopistoissa on normisti kallista täällä, mutta sairaanhoito(adult, paediatric, mental health, learning disability)/kätilöt ja sosiaalituöntekijöiden koulutus on ilmaista/valtion maksamaa (ei punaisen ristin, kuten joku kommentoi) eli lukukausimaksut ei tuu maksettavaks. Ja ainoat opintorahat mitä täällä saa, on noilla aloilla, muilla aloilla eletään lainan- ja omien töiden/vanhempien varoin. Tosin, erasmusvaihto on eri juttu... Silloin oppilaitokset hoitaa raha-asiat. Ja Suomesta saat tukesi ja extraa.

Englannissa NHSllä on omat rekrysivut, NHS Skotlannilla omat, luulisin et Walesilla ja Northern Irelandilla kans omat? Band 5 on vastavalmistuneen/normihoitsun taso, 6 ja 7 vaaditaan jo aikamoista kokemusta/johdantotehtävien kokemusta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Theatre Practitoner

siis, lisättäköön (mitä aiemmin joku muu jo sanoi) et obstetrics/maternity osastolla on paediatric (lastensairaanhoito) kouluttaneet sairaanhoitajat vastasyntyneiden hoidossa ja raskaana olevia äitejä synnytyksessä ja ennen hoitavat ne kätilöt.

Täällä eka vuos koulutusta on kaikille sama, kaks seuraavaa erikoistutaan noihin edellisessä mainittuihin SHn lajeihin.

'Terkkarina' ei sinne vastasyntyneiden hoitoon oo pääsyä - mutta tietyst jos oot SH jolla on HV koulutus niin oot 'dual qualified'. Neuvolaa ei oiken oo täällä myöskään, health visitorit käy kotona..joissain tapauksissa heillä on poli omalääkärin (GPn) tiloissa tai kunnallisella health centre'llä (joita ei oiken oo) ja toisaalla taas on sairaalan tiloissa. Ei kuitenkaan vastaa suomen työnkuvia/tilannetta.

Tietyst voisit hakea band 2/3 healthcare support worker töitä samoista tiloista, mutta oisit avustava et-edes-lähihoitaja..kun HSWn töitä voi hakea oikeastaan ihan kuka vaan, ei virallista minimikoulutusta. Mutta esim monet intialaiset sairaanhoitajat, esim teho- yms muilta erikoisaloilta ovat päätyneet HSW/auxiliary nurse'n töihin kun kielitaito ei ollut ihan tarpeeks hyvä alkuperäisen tutkinnon virallistamiseen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...