Jump to content
 
Reportteri

Valvira muistuttaa työnantajia ammattihenkilöiden pätevyyden tarkistamisesta

Recommended Posts

Reportteri

Valvira muistuttaa työnantajia siitä, että niiden tulee varmistaa terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyys. Valviran tietoon on tullut tapauksia, joissa työnantajat eivät ole tarkistaneet terveydenhuollon ammattihenkilön pätevyyttä palkatessaan uutta työntekijää terveydenhuollon ammattihenkilön tehtäviin.
 
Valvira ylläpitää terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriä (Terhikki). Työnantaja voi tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden Terhikki-rekisterin julkisesta tietopalvelusta(JulkiTerhikki). On tärkeää huomioida, että samannimisiä terveydenhuollon ammattihenkilöitä saattaa olla useampia, ja tieto syntymävuodesta voi auttaa valitsemaan useasta henkilöstä sen, jonka tietoja on hakenut. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu. Epäselvissä tilanteissa voi soittaa Valviraan asian selvittämiseksi. Terhikki-rekisterin tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa.
 
Valvira muistuttaa myös siitä, että kaikki nimikesuojatut terveydenhuollon ammattihenkilöt eivät tarvitse Valviran hyväksyntää ammattinimikkeen käyttöön, vaan saavat oikeuden käyttää suojattua ammattinimikettä suoraan koulutuksen perusteella. Tällaisia, niin sanotun säännellyn koulutuksen perusteella ammattinimikkeen saaneita, ovat esimerkiksi lähihoitajat. Heistä aivan kaikki eivät ole ilmoittaneet tietojaan Valviran rekisteriin, mutta he ovat siitä huolimatta terveydenhuollon ammattihenkilöitä.

 

Lähde: Valvira

Muokattu - Osku

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×