Jump to content
 
Reportteri

Ahvenanmaan lakko päättyi

Recommended Posts

Reportteri

Tehyn Ahvenanmaan ammattiosasto ja Ahvenanmaan maakuntahallitus ovat hyväksyneet tänään iltapäivällä valtakunnansovittelijan sovintoesityksen ja noin 400 maakuntahallituksen palveluksessa olevaa tehyläistä koskenut lakko päättyy. Samalla päättyy myös Tehyn asettama lakon alaista työtä koskeva hakukielto.

 

Tehyn keskeisinä tavoitteina olivat peruspalkkatason nostaminen, työn vaativuuteen perustuva palkkausjärjestelmä sekä samapalkkaisuuden edistäminen. Sovintoesityksen mukaan työn vaativuuden arviointiin varataan yhteensä 1,5 miljoonan euron suuruinen palkkapotti, josta reilu kolmannes on osoitettu kokonaan hoitohenkilöstölle. Siltä varalta, että työn vaativuuden arviointia ei ole saatettu loppuun 1.5.2016 mennessä, sovintoesitys sisältää sanktion työnantajalle palkkapotin jakamisesta.

 

Sovintoesitys sisältää koulutetun hoitohenkilöstön peruspalkkatason nostamisen 30-70 eurolla siten, että nyt sovitut tasokorotukset tulevat Ahvenanmaalla jo aiemmin sovitun työllisyys- ja kasvusopimuksen mukaisten korotusten päälle. 

 

- Työn vaativuuteen perustuvan palkkausjärjestelmän rakentaminen Ahvenanmaalle sekä siihen varattu raha on merkittävä saavutus. Se antaa koulutetun hoitohenkilöstön kannalta nyt sekä edellytykset että euroja korjata palkkauksen epäkohtia ja edistää samapalkkaisuuden toteutumista, toteaa Tehyn edunvalvontajohtaja Jukka Maarianvaara. 

 

Lähde: Tehyn tiedote

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Makro

Onnea Ahvenanmaalaiset! Taas tehyläiset taistelivat koko hoitohenkilöstölle korotukset, hyvää työtä. Affenanmaan suupperilaisetkin varmaan tuovat kaakkua kaffihuoneeseen kiitokseksi =)

 

 

Sivusta seurattuna Affenanmaalla oli kyllä mahtava henki koko työtaistelun ajan. 

Tässä he saattavat neuvottelijoitaan neuvottelupöytään:

https://aland24.solidtango.com/video/141122-tehyforhandling

Tehyn sivuilla on muutama foto: http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=29238239

Muokattu - Makro

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×