Jump to content
Sign in to follow this  
Reportteri

Uusi rokotuskoulutus käynnistyy

Recommended Posts

Reportteri

Hoitotyön korkeakoulutuksessa otetaan käyttöön uusi valtakunnallinen rokotusosaamisen koulutuskokonaisuus.  Se antaa opiskelijalle kattavat tiedot rokotteista, rokottamisesta ja rokotuksin ehkäistävistä taudeista. Verkossa suoritettava koulutus on kolmen opintopisteen laajuinen.

 

- Valtakunnallista koulutuskokonaisuutta tarvitaan, jotta rokotusosaaminen olisi mahdollisimman yhtenäistä ja vahvaa. Koulutus antaa hyvät valmiudet turvalliseen rokottamiseen ja näyttöön perustuvaan neuvontaan. Rokottajien tulee esimerkiksi osata vastata asiakkaiden kysymyksiin rokotusten merkityksestä ja vaikutuksista, yliopettaja Anne Nikula sanoo.

 

Koulutuskokonaisuus on tarkoitettu sekä ammattikorkeakoulujen opiskelijoille että jo työelämässä toimiville terveydenhuollon ammattilaisille. Se sisältää rokotusosaamisen perusteet ja syventävät opinnot sekä osaamista mittaavat tentit. 

 

Tähän asti rokotuksiin liittyvä opetus ammattikorkeakouluissa on vaihdellut merkittävästi niin sisällöltään kuin menetelmiltäänkin. Uutta koulutuskokonaisuutta voivat syksystä 2015 alkaen hyödyntää kaikki ne ammattikorkeakoulut, joissa koulutetaan terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, kätilöitä tai ensihoitajia. 

 

- Rokotuksilla voidaan merkittävästi vähentää infektioita, tartuntatauteja sekä niihin liittyviä jälkitauteja, vammautumisia ja kuolemia. Kaikki terveydenhuollon ammattilaiset eivät työssään rokota, mutta jokaisella tulisi olla ajantasaiset tiedot rokotuksista”, toteaa THL:n asiantuntijalääkäri Ulpu Elonsalo.

 

Rokotusosaamisen koulutuskokonaisuus on kehitetty Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimassa hankkeessa, jossa ovat mukana Diakonia-ammattikorkeakoulu, Turun Ammattikorkeakoulu sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Hankkeen rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö. 

Lähde: THL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...