Jump to content
MAINOS

Mobiilisovellus parantaa lääkehoidon turvallisuutta


Reportteri

Recommended Posts

1.png

Itä-Suomen yliopistossa vuonna 2011 tehdyn väitöstutkimuksen mukaan yli 77-vuotiaista suomalaisista noin 30 prosenttia käyttää vähintään kymmentä lääkettä. Joka viides tutkimukseen osallistuneista altistui merkittävälle lääkkeiden yhteisvaikutukselle. Ongelmana on usein puutteellinen tieto potilaan käyttämästä lääkityksestä. Turkulaisen Abomics Oy:n kehittämän Lääkkeeni-mobiilisovelluksen avulla lääkkeet ja niiden annostus on helppo kirjata, tallentaa ja ottaa mukaan hoitotilanteisiin. Sovellukseen voi tallentaa omien tietojen lisäksi lasten ja esimerkiksi iäkkäiden vanhempien lääkityksen.

 

– Lääkehoidon teho ja turvallisuus perustuvat siihen, että potilas ja hänen hoitoonsa osallistuvat tietävät, mitä lääkkeitä potilas käyttää ja millä annoksella. Jos lääkitys ei ole tiedossa, riski lääkkeiden sivuvaikutuksista tai vakavista yhteisvaikutuksista lisääntyy merkittävästi. Lääkärien käyttämissä tietojärjestelmissä lääketiedot ovat usein epätäydelliset tai virheelliset. Terveydenhuollon ammattilaiset toivovat, että potilaalla olisi vastaanotolla mukanaan ajantasainen tieto käyttämistään lääkkeistä, sanoo Abomicsin toimitusjohtaja, sisätautien erikoislääkäri Jari Forsström.

 

Lääkkeeni-mobiilisovelluksella saa lääkepakkauksen viivakoodista nopeasti tiedot lääkkeen käyttötarkoituksesta. Sovelluksesta löytyy kaikki Suomessa lääkkeiksi rekisteröidyt, apteekkimyynnissä olevat tuotteet.

 

– Lääkkeeni Pro -sovellus on ikään kuin sähköinen dosetti. Marraskuussa markkinoille tuodussa versiossa voi tallentaa myös lääkkeiden annostelun ja säilyttää useamman perheenjäsenen tiedot. Tiedot voi esimerkiksi tulostaa mukaan lääkärin vastaanotolle. Sovellus kirjaa lääketiedon sellaisella tavalla, jota käytetään yleisesti terveydenhuollossa. Sovelluksen kautta listattuna lääkkeiden nimien kirjoitusasut ovat aina oikein. Näin terveydenhuollon ammattilaisten on helpompi arvioida esimerkiksi lääkkeiden yhteisvaikutuksia.

 

Kattavin lääkesovellus kuluttajakäyttöön

 

Abomicsin Lääkkeeni-mobiilisovelluksesta on julkaistu Windows Phone- ja iPhone-versiot. Android-laitteisiin tarkoitettu versio on tulossa tämän vuoden aikana. Lääkkeeni-sovellus on julkaisusta lähtien ollut suosituimpien lääketieteensovellusten joukossa.

 

– Lääkkeeni-sovellus on tietosisällöltään kattavin kuluttajien käytössä oleva lääkesovellus. Se on tuotu markkinoille alkukesällä 2014, ja syksyyn mennessä sitä on ladattu yli 10 000 kertaa. Se on terveydenhuollon sovellukselle erinomainen saavutus. Annostelu otettiin mukaan uuteen Pro-sovellukseen käyttäjien toivomuksesta, Forsström korostaa.

 

Lääkkeeni-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi ja perustoiminnot, kuten lääketietojen haku, ovat maksuttomia. Lääkkeeni Pro -ominaisuuksien kautta on mahdollista tallentaa käyttäjien lääketietoja. Käyttöönotto maksaa 15 euroa vuodessa tai 30 euroa kolmen vuoden jaksossa. Ominaisuutta voi kokeilla 30 päivää ilmaiseksi. Pro-ominaisuudet on ensi vaiheessa kehitetty Windows-puhelimiin. Jatkossa ne ovat saatavissa myös muihin puhelimiin.

 

http://www.laakkeeni.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...