Jump to content
 
Reportteri

Tiina Aalto on vuoden unihoitaja

Recommended Posts

Reportteri

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin iho- ja allergiasairaalan uniyksikössä työskentelevä sairaanhoitaja Tiina Aalto on valittu vuoden unihoitajaksi. Tiina Aalto on tunnettu työstään erityisesti uniapneapotilaiden auttajana. Hän kokee omassa työssään mielekkäimmäksi sen, kun näkee potilaidensa elämänlaadun paranevan.

 

Aalto on toiminut unitutkimuksen parissa jo lähes kaksikymmentä vuotta. Aalto toivoo, että yhteiskunta keskittäisi enemmän voimavarojaan uniapnean ennaltaehkäisyyn. Ylipaino on yleisin syy uniapneaan, joka taas sairautena ei ole kovinkaan monen tiedossa, joten harvat tajuavat hakeutua sen vuoksi hoitoon. Painonhallinta ja tietoisuuden kasvattaminen ongelmasta ovat Aallon mukaan erittäin tärkeitä. Ylipainehoito on tällä hetkellä ainoa uniapneaan auttava hoitokeino. Tästä syystä laitteiden kehittäminen on tärkeää, sillä huolimatta nykyisten laitteiden kätevyydestä ja pienestä koosta, ne eivät Aallon mukaan silti sovi kaikille.

 

Vuoden Unihoitajan valitsivat Unihoitajaseura ja Tempur Suomi Oy. Vuoden Unihoitajia on valittu vuodesta 2006 lähtien. Vuoden unihoitaja palkittiin 1500 euron stipendillä.

 

Lisätietoja http://unihoitajat.fi/vuoden-unihoitaja-2013/

Katso kuva: https://www.facebook.com/sydanjakeuhkokeskus/photos/a.1483902028558895.1073741829.1472909219658176/1500327536916344/?type=1&theater

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×