Jump to content
 
Hoitajat.net

Työvoimapula sote-alalla helpottaa

Recommended Posts

Hoitajat.net

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimman Ammattibarometrin (3/2014) mukaan työvoimapulasta kärsivät ammatit painottuvat edelleen terveydenhuollon ammatteihin. Sosiaali- ja terveysalalla tilanne näyttäisi kuitenkin olevan helpottumassa.

 

Terveydenhuoltoalalla on ollut pulaa työvoimasta viimeisen kolmen vuoden ajan, mutta nyt tilanne on muuttunut. Kun aikaisemmin esimerkiksi sairaanhoitajista on ollut pulaa koko maassa, uusimmassa barometrissa on jo alueita, joilla sairaanhoitajista on tulossa jopa ylitarjontaa.

 

Työ- ja elinkeinoministeriön Ammattibarometri-järjestelmään on koottu työ- ja elinkeinotoimistoissa tehdyt arviot noin 200:sta työelämän keskeisestä ammatista. Barometrissa arvioidaan ammattien kehitysnäkymiä, työvoiman saatavuusnäkymiä sekä alueellista tilannetta seuraavan puolen vuoden aikana. Uusimman barometrin arvio perustuu lokakuun alun tilanteeseen.

 

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eri ammateissa, lokakuu 2014

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Kai sitä pulaa on ollut kun ei ole rahaa palkata ketään ja entisetkin potkitaan pois eikä tilalle oteta ketään. Lähihoitajat korvataan sairaanhoitajilla  tai tehdään töitä minimimäärällä. jne.. Sairaanhoitajien ylitarjontakin keskittyy varmasti isoimpiin kaupunkeihin kun jonnekkin pikkukylälle joinne on muutenkin hankala saada ketään töihin.

 

en jaksanut katsella linkin takana olevia käppyröitä

Muokattu - kahvikuppi_

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×