Jump to content
MAINOS

Työvoimapula sote-alalla helpottaa


Hoitajat.net

Recommended Posts

Työ- ja elinkeinoministeriön tuoreimman Ammattibarometrin (3/2014) mukaan työvoimapulasta kärsivät ammatit painottuvat edelleen terveydenhuollon ammatteihin. Sosiaali- ja terveysalalla tilanne näyttäisi kuitenkin olevan helpottumassa.

 

Terveydenhuoltoalalla on ollut pulaa työvoimasta viimeisen kolmen vuoden ajan, mutta nyt tilanne on muuttunut. Kun aikaisemmin esimerkiksi sairaanhoitajista on ollut pulaa koko maassa, uusimmassa barometrissa on jo alueita, joilla sairaanhoitajista on tulossa jopa ylitarjontaa.

 

Työ- ja elinkeinoministeriön Ammattibarometri-järjestelmään on koottu työ- ja elinkeinotoimistoissa tehdyt arviot noin 200:sta työelämän keskeisestä ammatista. Barometrissa arvioidaan ammattien kehitysnäkymiä, työvoiman saatavuusnäkymiä sekä alueellista tilannetta seuraavan puolen vuoden aikana. Uusimman barometrin arvio perustuu lokakuun alun tilanteeseen.

 

Työvoiman kysyntä ja tarjonta eri ammateissa, lokakuu 2014

Link to comment
Share on other sites

Kai sitä pulaa on ollut kun ei ole rahaa palkata ketään ja entisetkin potkitaan pois eikä tilalle oteta ketään. Lähihoitajat korvataan sairaanhoitajilla  tai tehdään töitä minimimäärällä. jne.. Sairaanhoitajien ylitarjontakin keskittyy varmasti isoimpiin kaupunkeihin kun jonnekkin pikkukylälle joinne on muutenkin hankala saada ketään töihin.

 

en jaksanut katsella linkin takana olevia käppyröitä

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...