Jump to content
Reportteri

Hoitajien ammattijärjestöt jättivät sote-lausuntonsa

Recommended Posts

Reportteri

Tehy painottaa lausunnossaan ammattitaitoisen hoitohenkilöstön ja sen hyvän johtamisen merkitystä, sekä henkilöstön aseman ja vaikutusmahdollisuuksien turvaamista. Sote-uudistus tuo tullessaan hallinnollisia ja käytännön työelämään vaikuttavia muutoksia, jotka vaativat paljon uusien asioiden omaksumista myös hoitohenkilöstöltä. Ilman heidän työtä, osaamista ja koulutusta tuntevia johtajia ei muutoksia pystytä toteuttamaan. Tehyn mielestä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kaikilla tasoilla on oltava hoitotyön johtaja, jolla on johtamiskoulutusta ja –kokemusta.

 

-  Koulutetun hoitohenkilöstön osaamisella ja asiantuntemuksella varmistetaan asiakaslähtöiset palvelut ja hoidon yhdenvertainen saatavuus. Tämä osaaminen saadaan käyttöön hyvällä hoitotyön johtamisella ja sitä tarvitaan muutosten suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa sekä toiminnan tuloksellisessa kehittämisessä, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

 

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola pitää sote-järjestämislakia tärkeänä, mutta on pettynyt lakiluonnokseen. Hänen mukaansa se ei auta saavuttamaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon sellaista turvaa ja vakautta kuin lain tavoitteiksi oli asetettu. Vaarana on, että järkevien ja kustannustehokkaiden toiminnallisten kokonaisuuksien muodostuminen ei tule onnistumaan, ja toivotut säästöt jäävät saavuttamatta. Esityksen heikkous on, että viidelle suurelle sote-alueelle ei anneta palveluiden tuotantovastuuta.

 

Lisätietoja:

 

http://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/tiedote-sote-alueille-annettava-myos-tuotantovastuu/

 

http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=28729836

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...