Jump to content
MAINOS

Hoitajien ammattijärjestöt jättivät sote-lausuntonsa


Reportteri

Recommended Posts

Tehy painottaa lausunnossaan ammattitaitoisen hoitohenkilöstön ja sen hyvän johtamisen merkitystä, sekä henkilöstön aseman ja vaikutusmahdollisuuksien turvaamista. Sote-uudistus tuo tullessaan hallinnollisia ja käytännön työelämään vaikuttavia muutoksia, jotka vaativat paljon uusien asioiden omaksumista myös hoitohenkilöstöltä. Ilman heidän työtä, osaamista ja koulutusta tuntevia johtajia ei muutoksia pystytä toteuttamaan. Tehyn mielestä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioiden kaikilla tasoilla on oltava hoitotyön johtaja, jolla on johtamiskoulutusta ja –kokemusta.

 

-  Koulutetun hoitohenkilöstön osaamisella ja asiantuntemuksella varmistetaan asiakaslähtöiset palvelut ja hoidon yhdenvertainen saatavuus. Tämä osaaminen saadaan käyttöön hyvällä hoitotyön johtamisella ja sitä tarvitaan muutosten suunnittelussa, toteuttamisessa ja arvioinnissa sekä toiminnan tuloksellisessa kehittämisessä, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.

 

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola pitää sote-järjestämislakia tärkeänä, mutta on pettynyt lakiluonnokseen. Hänen mukaansa se ei auta saavuttamaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon sellaista turvaa ja vakautta kuin lain tavoitteiksi oli asetettu. Vaarana on, että järkevien ja kustannustehokkaiden toiminnallisten kokonaisuuksien muodostuminen ei tule onnistumaan, ja toivotut säästöt jäävät saavuttamatta. Esityksen heikkous on, että viidelle suurelle sote-alueelle ei anneta palveluiden tuotantovastuuta.

 

Lisätietoja:

 

http://www.superliitto.fi/viestinta/tiedotteet-ja-kannanotot/tiedote-sote-alueille-annettava-myos-tuotantovastuu/

 

http://www.tehy.fi/tehy/ajankohtaista/?x22250=28729836

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...