Jump to content
MAINOS

Sarkomaa: Sote-laissa linjattava moniammatillisen johtamisen puolesta


Reportteri

Recommended Posts

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) pitää välttämättömänä, että koulutetulla hoitohenkilöstöllä on mahdollisuus toimia sosiaali- ja terveydenhuollon ylimmissä johtotehtävissä.

 

Vain moniammatillisella johtamisella voimme turvata vaikuttavan, laadukkaan ja asiakaslähtöisen hoidon. Hyvin johdetut ihmiset tekevät parhaat palvelut. Terveydenhuoltolakiin eduskunnassa kirjasimme moniammatillisen johtamisen. Nyt vastaavanlainen kirjaus on tehtävä myös lausuntokierroksella olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiin, Sarkomaa alleviivaa.

 

Sarkomaan mukaan ylimpiin johtotehtäviin tulee valita johtajat, joilla on laaja johtamiskoulutus – ja kokemus. Hoitotyön johdon merkitys sote-palveluiden laadukkassa tuottamisessa on tunnustettava, sillä laadukas johtaminen on koko sote -uudistuksen onnistumisen edellytys. Hyvä johtaminen ja johtamisjärjestelmä vaikuttavat myös sote-alan houkuttelevuuteen.

 

Koulutettu hoitohenkilöstö on sosiaali– ja terveydenhuollon suurin henkilöryhmä, jonka hyvä johtaminen on kaiken A ja O. Kyse on osaamisen ja voimavarojen tehokkaasta käytöstä mutta myös henkilöstän saatavuudesta, pysyvyydestä, työhyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä, päättää Sarkomaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...