Jump to content
Sign in to follow this  
Reportteri

Sarkomaa: Sote-laissa linjattava moniammatillisen johtamisen puolesta

Recommended Posts

Reportteri

Kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) pitää välttämättömänä, että koulutetulla hoitohenkilöstöllä on mahdollisuus toimia sosiaali- ja terveydenhuollon ylimmissä johtotehtävissä.

 

Vain moniammatillisella johtamisella voimme turvata vaikuttavan, laadukkaan ja asiakaslähtöisen hoidon. Hyvin johdetut ihmiset tekevät parhaat palvelut. Terveydenhuoltolakiin eduskunnassa kirjasimme moniammatillisen johtamisen. Nyt vastaavanlainen kirjaus on tehtävä myös lausuntokierroksella olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislakiin, Sarkomaa alleviivaa.

 

Sarkomaan mukaan ylimpiin johtotehtäviin tulee valita johtajat, joilla on laaja johtamiskoulutus – ja kokemus. Hoitotyön johdon merkitys sote-palveluiden laadukkassa tuottamisessa on tunnustettava, sillä laadukas johtaminen on koko sote -uudistuksen onnistumisen edellytys. Hyvä johtaminen ja johtamisjärjestelmä vaikuttavat myös sote-alan houkuttelevuuteen.

 

Koulutettu hoitohenkilöstö on sosiaali– ja terveydenhuollon suurin henkilöryhmä, jonka hyvä johtaminen on kaiken A ja O. Kyse on osaamisen ja voimavarojen tehokkaasta käytöstä mutta myös henkilöstän saatavuudesta, pysyvyydestä, työhyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä, päättää Sarkomaa.

Edited by Reportteri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...