Jump to content
Reportteri

Fimea: Ammattijärjestöillä merkittävä rooli järkevän lääkehoidon edistämisessä

Recommended Posts

Reportteri

Terveydenhuollon keskeisimmät ammattijärjestöt keskustelivat Fimean moniammatillisen verkoston kanssa järkevän lääkehoidon edistämisestä Suomessa. Tapaamisessa etsittiin avoimesti ammattijärjestöjen näkökulmia siihen, millainen rooli ammattijärjestöillä voisi olla järkevää lääkehoitoa tukevien toimintamallien kehittämisessä ja levittämisessä.

 

Potilaiden kokonaisvaltaisen hoidon onnistumiseksi on terveydenhuollon eri ammattiryhmien toimittava yhä enemmän yhdessä, yhtenä tiiminä potilaskeskeisesti. Moniammatillinen yhteistyö on hyvä lähtökohta laadukkaalle hoitotyölle. Kehittämistyössä tärkeimmät kohteet ovat eri ammattiryhmien toiminnan yhteensovittaminen hoitoprosesseissa sekä toimivat tietojärjestelmät ja muut työkalut. Ideaalitapauksessa potilaalla olisi yksi käytössä oleva jatkuvasti päivittyvä lääkelista.

 

Tapaamiseen osallistui edustajia Suomen Lääkäriliitosta, Tehystä, Suomen Farmasialiitosta, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superista, Suomen Apteekkariliitosta, Suomen Proviisoriyhdistyksestä, Suomen sairaanhoitajaliitosta ja Suomen terveydenhoitajien liitosta. Järjestöt levittävät hyviä toimintatapoja myös omissa viestintäkanavissaan ja koulutuksissaan. Toiminnassa on mukana potilastyötä tekeviä lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä farmasian alan ammattilaisia.

 

Lue lisää: Moniammatillinen verkosto

 

Lähde: Fimea

Muokattu - Reportteri

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...