Jump to content
MAINOS

Fimea: Ammattijärjestöillä merkittävä rooli järkevän lääkehoidon edistämisessä


Reportteri

Recommended Posts

Terveydenhuollon keskeisimmät ammattijärjestöt keskustelivat Fimean moniammatillisen verkoston kanssa järkevän lääkehoidon edistämisestä Suomessa. Tapaamisessa etsittiin avoimesti ammattijärjestöjen näkökulmia siihen, millainen rooli ammattijärjestöillä voisi olla järkevää lääkehoitoa tukevien toimintamallien kehittämisessä ja levittämisessä.

 

Potilaiden kokonaisvaltaisen hoidon onnistumiseksi on terveydenhuollon eri ammattiryhmien toimittava yhä enemmän yhdessä, yhtenä tiiminä potilaskeskeisesti. Moniammatillinen yhteistyö on hyvä lähtökohta laadukkaalle hoitotyölle. Kehittämistyössä tärkeimmät kohteet ovat eri ammattiryhmien toiminnan yhteensovittaminen hoitoprosesseissa sekä toimivat tietojärjestelmät ja muut työkalut. Ideaalitapauksessa potilaalla olisi yksi käytössä oleva jatkuvasti päivittyvä lääkelista.

 

Tapaamiseen osallistui edustajia Suomen Lääkäriliitosta, Tehystä, Suomen Farmasialiitosta, Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Superista, Suomen Apteekkariliitosta, Suomen Proviisoriyhdistyksestä, Suomen sairaanhoitajaliitosta ja Suomen terveydenhoitajien liitosta. Järjestöt levittävät hyviä toimintatapoja myös omissa viestintäkanavissaan ja koulutuksissaan. Toiminnassa on mukana potilastyötä tekeviä lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä farmasian alan ammattilaisia.

 

Lue lisää: Moniammatillinen verkosto

 

Lähde: Fimea

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...