Jump to content
MAINOS

Influenssarokotussuositus on ilmestynyt


Reportteri

Recommended Posts

THL muistuttaa terveydenhuollon ammattilaisia siitä, että influenssarokote suojaa paitsi rokotettua itseään, myös hänen hoitamiaan potilaita ja asiakkaita. Terveydenhuollon ammattilainen voi olla merkittävä influenssatartunnan lähde. Noin 20 prosenttia ihmisistä saa influenssainfektion vuosittain. Heistä valtaosa on vähäoireisia tai oireettomia, ja siksi he voivat tietämättään levittää influenssaa eteenpäin.

 

Ikääntyneillä ja sairailla influenssarokotusten teho jää vajaaksi. Henkilökunnan rokotuksilla saavutettu epäsuora suoja onkin merkittävä osa potilasturvallisuutta. Influenssarokotus on erityisen tärkeä niille, jotka hoitavat vakavalle influenssalle alttiita henkilöitä, kuten ikääntyneitä, perussairaita, immuunipuutteisia, vastasyntyneitä ja raskaana olevia.

 

Rokotetun työntekijän lisäksi suojaa saa välillisesti myös työyhteisö. Influenssarokotukset auttavat varmistamaan, että henkilöstöä on työpaikalla riittävästi myös epidemian aikana. Influenssarokotuksesta hyötyy myös työntekijän oma lähipiiri, jossa niin ikään saattaa olla vakavalle influenssalle altis henkilö.

 

Influenssarokote maksutta myös lääkehuollon henkilöstölle

 

Potilaan tai asiakkaan hoitoon tai huoltoon osallistuva lääkehuollon henkilöstö saa influenssarokotteen maksutta syksystä 2014 alkaen. Lääkehuollon henkilöstön rokotuksin tavoitellaan ensisijaisesti asiakastyössä toimivaa apteekkihenkilöstöä.

 

 

Lisätietoa

Terveydenhuollon ammattilaisten influenssarokotukset
THL, Rokottaminen
Influenssarokotussuositus Suomessa syys- ja talvikaudella 2014 – 2015
THL, Julkari

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kellään tietoa mistä sen rokotteen konkreettisesti yksityisellä työskentelevä saa? Oman perusterveydenhuollon kautta vilauttamalla työsopparia? Työnantajat pikkufirmoissa keskimäärin ei ainakaan tule laittamaan tikkua ristiin.

Link to comment
Share on other sites

Eli toisin sanottuna suuri määrä pienissä yksityisissä jää ilman.

Työterveyshuolto on lakisääteistä toimintaa ja se pitää olla järjestetty työpaikan koosta riippumatta. Jos työnantajan rikkoo lakia, eikä influenssarokotusta saa työterveyshuollosta, niin sen saa sitten omalta terveysasemalta maksutta.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...