Jump to content
MAINOS

Tehy: VSSHP:n uudistus sekava ja uhkaa hoitohenkilöstön asemaa


Reportteri

Recommended Posts

Tehyn maanantaina Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin julistaman hakukiellon perusteena on organisaatiouudistus, jossa hoitotyön johdolta on viety toimivalta ja resurssit. Tehyn mukaan sairaanhoitopiirissä on hoitotyön johdossa vastuiltaan sekava hajautettu rakenne.

 

Hoitotyön toimistoa johti aiemmin hoitotyön johtaja ja se vastasi hoitajien työn organisoinnista ja kehittämisestä. Nyt nämä tehtävät on siirretty sairaanhoitopiirin johtajalle, joka on lääkäri. Tehyn mukaan nyt suurinta henkilöstöryhmää eli koulutettua hoitohenkilöstöä edustaa toimivallaton, muusta organisaatiosta erilliseksi saarekkeeksi jätetty hallintoylihoitaja, jolla on alaisinaan vain kolme potilasasiamiestä. 
 
– On käsittämätöntä, että sairaanhoitopiirin johtajan oman lausunnonkin mukaan hallintoylihoitajan johtamisvastuisiin ja tehtäviin ei ole tullut mitään muutoksia uudistuksen seurauksena, mutta samanaikaisesti hallintoylihoitajan resurssit ja toimivalta vastata hallintosäännön mukaisista tehtävistään kuitenkin on viety. Tämä lähentelee painostusta, puheenjohtaja Rauno Vesivalo sanoo Tehyn tiedotteessa.
 
Tehy vaatii tehtyjen päätösten purkamista ja etenemistä siten, että johtamisjärjestelmä ottaa huomioon suurimman henkilöstöryhmän ja täyttää aidosti terveydenhuoltolain vaatimuksen moniammatillisesta johtamisesta. Järjestö pitää tärkeänä, että koulutetun hoitohenkilöstön työtä johtaa henkilö, joka tuntee henkilöstön koulutuksen, osaamisen sekä työn sisällön.
 
Lähde: Tehy.fi

 

Keskustelua aiheesta: http://hoitajat.net/foorumi/topic/16847-tehy-julistaa-varsinais-suomen-sairaanhoitopiiriin-hakukiellon/

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...