Jump to content
MAINOS

Tehy julisti hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin


Reportteri

Recommended Posts

Tehy julisti hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin. Hakukielto alkaa maanantaina 22.9. Tehy vaatii hakukiellon myötä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä perumaan päätöksensä hoitohenkilöstön ylimmän johtajan aseman ja toimivallan alasajosta.
 
Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin Tehyn Koordinoiva pääluottamusmies Jussi Rantanen kertoo Aamulehdessä, että hoitotyön toimistoa johti aiemmin hoitotyön johtaja ja se vastasi hoitajien työn organisoinnista ja kehittämisestä. Nyt samat tehtävät on siirretty sairaanhoitopiirin johtajalle, joka on lääkäri.
 
Rantasen mukaan kyse arvostuksesta ja vaikutusmahdollisuuksista. Koulutetulla hoitohenkilöstöllä pitää olla tasavertainen kohtelu. Johtaminen onnistuu, kun jokaisella organisaation tasolla on myös hoitotyön johtajia ja osaamista.
 
– Vetoamme jokaisen jäsenemme kollegiaalisuuteen, että he miettisivät ennen kuin hakevat avoimia paikkoja.
 
Tehyn puheenohtaja Rauno Vesivalo sanoo, että koulutettua hoitohenkilöstöä ei voi tuloksellisesti johtaa toisen ammattikunnan toimesta. Jo terveydenhuoltolaki edellyttää organisaatioilta moniammatillista johtamista, mikä merkitsee sitä, että johtamistehtävät eivät voi olla yhdelle professiolle varattuja. 

– Tehy ei tule jatkossakaan hyväksymään toimintamalleja, joissa koulutetun hoitohenkilöstön johtamisen edellytyksiä karsitaan ja tulee puuttumaan tilanteisiin aktiivisesti, sanoo Vesivalo Tehyn tiedotteessa.
 
Tehyssä pidetään tärkeänä, että koulutetun hoitohenkilöstön työtä johtaa henkilö, joka tuntee henkilöstön koulutuksen, osaamisen sekä työn sisällön.
 
Lisätietoja: www.tehy.fi/hakukielto
 
Keskustelua aiheesta: http://hoitajat.net/foorumi/topic/16847-tehy-julistaa-varsinais-suomen-sairaanhoitopiiriin-hakukiellon/
 
Lähteet: Tehy, YLE, Aamulehti

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...