Jump to content
MAINOS

THL aloittaa YT-neuvottelut


Reportteri

Recommended Posts

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on jättänyt tänään neuvotteluehdotuksen henkilöstöjärjestöille yhteensä 8,5 miljoonan euron sopeutustoimista vuoteen 2016 mennessä. Neuvottelut voivat johtaa enintään 130 henkilötyövuoden vähenemiseen laitoksessa. Neuvottelujen piirissä on koko laitoksen henkilöstö. 

 

-Vuosi sitten toteutetuilla sopeuttamistoimenpiteillä tullaan lisäksi saavuttamaan tavoitellut 7 miljoonan euron säästöt, arvioi hallintojohtaja Kari Saarinen. Tuolloin YT-neuvottelujen lopputuloksena laitoksen henkilöstö väheni sadalla henkilöllä. 

 

Nyt alkavissa neuvotteluissa pyritään hakemaan säästöjä eläkkeelle siirtymisten, määräaikaisuuksien päättymisten ja organisaatiomuutoksen tuomasta toiminnan tehostumisesta. Irtisanomisilta ei tulla kuitenkaan välttymään. 

 

YT-neuvottelut johtuvat monista laitoksen toimintaan viime vuosina tehdyistä leikkauspäätöksistä: valtion tuottavuusohjelmasta, tutkimuslaitosuudistuksesta sekä sektoritutkimuslaitosten säästöistä. Laitoksen budjettirahoitus vähenee yli 18 miljoonalla eurolla (-27 %) vuodesta 2013 vuoteen 2017 mennessä. Lisäksi vuosille 2016 ja 2017 on vielä odotettavissa lisäleikkauksia.

 

- Budjettileikkauksiin sopeutumiseksi THL on aloittanut toimintansa uudelleen organisoinnin, johon on kuulunut uusien strategisten painopistealueiden määrittäminen. Tämä on ollut välttämätöntä, jotta laitos voi jatkossa hoitaa Suomen kannalta olennaisen tärkeät ydintehtävänsä, sanoo pääjohtaja Juhani Eskola.

 

THL

Link to comment
Share on other sites

Nykyisessä taloustilanteessa on ihan perusteltua että säästöjä haetaan myös näistä valtion asiantuntijaorganisaatioista. Melkoiseksi mammutiksihan tuokin on paisunut, budjetti rapiat 100 miljoonaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...