Jump to content
 
Reportteri

THL aloittaa YT-neuvottelut

Recommended Posts

Reportteri

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on jättänyt tänään neuvotteluehdotuksen henkilöstöjärjestöille yhteensä 8,5 miljoonan euron sopeutustoimista vuoteen 2016 mennessä. Neuvottelut voivat johtaa enintään 130 henkilötyövuoden vähenemiseen laitoksessa. Neuvottelujen piirissä on koko laitoksen henkilöstö. 

 

-Vuosi sitten toteutetuilla sopeuttamistoimenpiteillä tullaan lisäksi saavuttamaan tavoitellut 7 miljoonan euron säästöt, arvioi hallintojohtaja Kari Saarinen. Tuolloin YT-neuvottelujen lopputuloksena laitoksen henkilöstö väheni sadalla henkilöllä. 

 

Nyt alkavissa neuvotteluissa pyritään hakemaan säästöjä eläkkeelle siirtymisten, määräaikaisuuksien päättymisten ja organisaatiomuutoksen tuomasta toiminnan tehostumisesta. Irtisanomisilta ei tulla kuitenkaan välttymään. 

 

YT-neuvottelut johtuvat monista laitoksen toimintaan viime vuosina tehdyistä leikkauspäätöksistä: valtion tuottavuusohjelmasta, tutkimuslaitosuudistuksesta sekä sektoritutkimuslaitosten säästöistä. Laitoksen budjettirahoitus vähenee yli 18 miljoonalla eurolla (-27 %) vuodesta 2013 vuoteen 2017 mennessä. Lisäksi vuosille 2016 ja 2017 on vielä odotettavissa lisäleikkauksia.

 

- Budjettileikkauksiin sopeutumiseksi THL on aloittanut toimintansa uudelleen organisoinnin, johon on kuulunut uusien strategisten painopistealueiden määrittäminen. Tämä on ollut välttämätöntä, jotta laitos voi jatkossa hoitaa Suomen kannalta olennaisen tärkeät ydintehtävänsä, sanoo pääjohtaja Juhani Eskola.

 

THL

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
dino

Nykyisessä taloustilanteessa on ihan perusteltua että säästöjä haetaan myös näistä valtion asiantuntijaorganisaatioista. Melkoiseksi mammutiksihan tuokin on paisunut, budjetti rapiat 100 miljoonaa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×