Jump to content
MAINOS

Lapset hiekkalaatikolla: kenellä on isompi leikkiauto


Guest nuusku76

Recommended Posts

Guest nuusku76

Ajattelin kantaa korteni kekoon keskustelussa AMK ensihoitaja, lähäri ja niin poispäin.

Jotenkin rupee risomaan tää ianikuinen kiistely näistä titteleistä ja kuka nyt saa tehä ja mitä. Opiskelen itse Lh/ensihoito ja valmistun tässä keväällä tulen ainakin aluksi toimimaan työssä paikkakunnalla jossa on vain perustason auto jolla nyt on vähän laajemmat hoidolliset mahdollisuudet kuin tällä koulussa opitulla perustasolla pitäisi olla. En ole mitenkään koulutuksen vastainen eikä mielestäni kenenkään tulisi tehdä mitään mikä on omien taitojen yläpuolella mutta tämä sokea koulupohjan ja tittelien katsominen on mielestäni turhaa. Eikö tässä kuitenkin loppupeleissä se potilas ole tärkein ? Kun se todellisuus on se että kaikille paikkakunnille ei ole mahdollista saada hoitotason autoja eikä AMK ensihoitajia töihin niin mielestäni pienellä lisäkoulutuksella ja rajojen venytyksellä saadan suomen kansalaiset edes  vähän lähemmäs samalle viivalle mitä tulee kentällä tapahtuvaan hoitoon, Suomi kun on siinä suhteessa kovin eriarvoinen maa. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Jotenkin rupee risomaan tää ianikuinen kiistely näistä titteleistä ja kuka nyt saa tehä ja mitä.

Vähintäänkin yhtä turhauttavalta tuntuu että tästä samasta asiasta sikiää aina uusia aiheita yksi toisensa perään. :-
Link to comment
Share on other sites

Guest nuusku76

No joo oispa voinu jättää sanomattaki mutta kun tohon aiheeseen törmää joka puolella. Aina tulee joku puolustamaan palavasti omaa koulutustaan, lähinnä asiat tuli taas kerran esiin luokassa tapahtuneessa keskuskustelussa joka oli päättyä ilmiriitaan ! Ikävää on että ihan hyvä koulutus saa muutaman ihmisen takia kovin ikävän maineen. Omasta mielestäni tärkeää olisi saada Suomeen joku järkiperäinen koulutussysteemi ensihoitoon tarkemmin niille jotka ovat päättäneet keskittyä kenttähommiin nykyinen AMK ensihoitaja on venynyt mielestäni suhteettoman pitkäksi kun siihen on ympätty se välttämätön sairaanhoitajan pätevyys.   

Link to comment
Share on other sites

nykyinen AMK ensihoitaja on venynyt mielestäni suhteettoman pitkäksi kun siihen on ympätty se välttämätön sairaanhoitajan pätevyys.

Joo, mutta laillistaminen terveydenhuollon ammattihenkilöksi tapahtuu nimenomaan tuon sh-osuuden "ansiosta". Ja puoli vuotta sinne tänne.

Link to comment
Share on other sites

Guest nuusku76

Joo ymmärränhän sen siihen se joku pikku muutos olisi just hyvä saada. Sitäpaitsi kun mielestäni se nyt ei ole ihan vaan puoli vuotta jos ajattelee kaikkea muuta mikä kuuluu sairaanhoitajan tutkintoon jota nyt välttämättä tapiksesa ei tarvi. Ehkäpä olis kanssa hyvä erottaa lukiopohjainen ja esim. ne kenellä jo on lähäri koulu takana jotenkin tuntuu kohtuuttomalta joutua käymään kuitenkin samoja asioita uudestaan.

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin rupee risomaan tää ianikuinen kiistely näistä titteleistä ja kuka nyt saa tehä ja mitä.

Nyt en ihan ymmärrä. Aloitat keskustelun sillä että olet turhautunut tittelleistä kinastelemiseen ja toivoit ettei niitä niin sokeasti tuijotettaisi. Seuraavissa kirjoituksissa ilmaiset huolesi lähihoitajaopiskelijana siitä, että ensihoitaja-amk tittelin saaminen kestää liian kauan, varsinkin jos on lh. Mietityttää vain mikä sua nyt oikeasti ottaa pannuun 8)

Tässä koko asian ydin pähkinänkuoressa: http://hoitajat.net/foorumi/index.php?topic=2713.msg26794#msg26794

Jotta ensihoitoalue ei täyty näistä titteliaiheista, peli vihelletään taas kerran poikki. Ensihoitajaopinnoista on lukuisia aiheita auki, niissä voi jatkaa keskustelua koulutuksesta. Niitä voi etsiä tuolta http://hoitajat.net/foorumi/index.php?board=3.0

Tittelinkipeille ja siitä keskustelulle on ihan oma aihe, jota voi seurata jäsenalueella: http://hoitajat.net/foorumi/index.php?topic=2713.0

Osku

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...