Jump to content
MAINOS

Lh-opiskelija töissä- hoitoapulainen vai lh sijainen?


piipiäinen

Recommended Posts

Hei, kaipaan vähän vinkkejä ja apuja.

 

Olen erikoistumisvaiheessa oleva lähihoitajaopiskelija (vanhustyö, aikuisopiskelija) ja minulle olisi tarjolla mahdollisesti töitä silloin tällöin eräässä muistisairaiden yksikössä. Nyt olen siellä opiskelijana, ja töitä voisi olla myös siinä sivussa, kun olen työssäoppimisjaksolla.

 

Olen ihan avuton työllistymisasioiden suhteen, koska en ole aiemmin ollut työelämässä...

 

Kysymys siis kuuluu; kannattaako minun mennä hoitoapulaisen nimellä sinne töihin opiskelun ohessa vai lähihoitajan sijaisena, jolloin palkkaus vissiin lh-palkasta -10% max, kun olen jo loppuvaiheen opiskelija?? Onko hoitoapulaisen palkka ihan surkea siihen verrattuna..?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Luultavasti. Hoitoapulaiselta ei kaiketi vaadita mitään koulutusta, joten palkkakaan ei ole päätä huimaava. LH-sijaisena saat varmasti parempaa palkkaa.

Link to comment
Share on other sites

Lähihoitajan vakanssissa (lh sijainen esim) voi työskennellä kuka vaan jonka työnantaja kokee olevan riittävät tiedot ja taidot. Tämä johtuu viimekädessä siitä ettei lähihoitajana työskentely vaadi laillistusmenettelyä.

Tämä tarkistettu valvirasta muutama vuosi sitten ollessani itse aloittajaa vastaavassa tilanteessa, ja tietääkseni tähän vaikuttava lainsäädäntö ei ole muuttunut.

Jos siis koet homman osaavasi ja työnantaja on samaa mieltä niin sitten vaan sillä lh-perustaisella tittelillä!

Link to comment
Share on other sites

Ehdottomasti LH- duuniin. Kyllä se sulta sujuu, jos kerran on jo (harjoittelu) kokemusta vastaavasta työstä. Hoitoapulaiset ovat usein täysin kouluttamattomia. Muoks. oletan siis että kyse on "perusduunista" eikä vaadi mitään erityistaitoja tai ylitsepääsemättömän suurta vastuuta (muusta kun omasta työstä). Siellä on varmaan vuorossa aina kumminkin joku toinenkin ?. 

3 lapsen äiti

Link to comment
Share on other sites

Ok, kiitos vastauksista. Täytynee sitten ensi kerran aiheesta puhuttaessa osastonhoitajan kanssa, että sijaisena tulisin enkä hoitoapulaisena.

Miksipä alentua hoitoapulaisen hommiin, jos olen jo melkein valmis ammattitaitoinen lähihoitaja..?

 

Kyseessä siis on isohko palveluasumisyksikkö, jossa työskentelisin muistisairaiden osastolla ja kyllä siellä muutkin ihan lh ja sh koulutuksella ovat, eikä apulaisia..

Link to comment
Share on other sites

 

Miksipä alentua hoitoapulaisen hommiin, jos olen jo melkein valmis ammattitaitoinen lähihoitaja..?

 

Viimeksi kuulin tuon termin meidän alalla kun vastavalmistunut ensihoitaja kyseli tarvitseeko hänen alentua tekemään töitä perustasolla. Silloinkin se särähti korvaan.

Link to comment
Share on other sites

Muistisairaiden yksiköissä kyllä lähärit ja hoitoapulaiset (jos niitä nyt vielä missä on) tekee muuten ihan samoja hommia, paitsi hoitoapulaisilla ei tietenkään ole lääke- eikä pistolupia. Muuten ihan samaa "peruspaskaa".Riippuu myös työnantajasta, saako epäpätevä (tai opiskelija) koskea lääkkeisiin (siis annospusseihin tai jo täytettyihin dosetteihin). Luulen myös, että hoitoapulaisen ja epäpätevän palkassa tuskin kovin isoa eroa on. Ja aina täytyy muistaa neuvotella palkasta (tapauksessa kuin tapauksessa). Yllättävän usein saa neuvottelemalla tinkaistua vähän lisää:)

Link to comment
Share on other sites

Työtodistuksessa se enempi omaa ammattinimikettä vastaava kumminkin käyttää paremmalta tyypillisesti. Ja kyllä niitä koulusta saatuja tietoja ja taitoja kannattaa pyrkiä mahdollisuuksien mukaan käyttämään, ei ne muuten kehity tai edes pysy siellä pääkopassa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...